Intermap-Siemens: háromdimenziós gépkocsiipari alkalmazások közös fejlesztése

OTS - Cégvonal, 2006. október 9. 10:15
Az Intermap Technologies megállapodást kötött a Siemens VDO céggel a most kialakuló intelligens közlekedési rendszer (ITS) alkalmazásait támogató termékek közös kifejlesztéséről.
A megállapodás lehetőséget teremt egy olyan szinergikus viszony kialakítására, melynek keretében az Intermap rendkívül pontos NEXTMap adataiból származtatott háromdimenziós útvektor adatokat integrálhatják a Siemens VDO térképeken alapuló előrejelző autóipari alkalmazásaiba. A kifejlesztett, funkcionalitással rendelkező és fedélzeti érzékelőkkel kiegészített alkalmazások fokozzák a járművek biztonságát, hiszen csökkentik a közlekedési balesetek, köztük a halálos kimenetelű ütközések számát.

A NEXTMap Europe program részeként az Intermap 2006 utolsó negyedévének elején fejezi be Németország feltérképezését, Nyugat-Európa többi részével pedig 2007 decemberében végez. Az európai vállalkozással párhuzamosan 2008-ra az Egyesült Államokat is feltérképezi.

A NEXTMap iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik, hiszen új alkalmazások jelennek meg a színen, többek között az alábbi területeken: földrajzi információs rendszerek (GIS), mérnöki tervezés, szállítás, gépjárműipar, navigáció, árvízvédelem, öntözés, környezetvédelem, távközlési/vezeték nélküli hálózatok tervezése, repülés, szimuláció és háromdimenziós vizualizáció. Az internetes alkalmazások többek között virtuális utazásokat, topográfiai térképeket és számítógépes játékokat foglalnak magukban. Az
adatkészletek segítségével intelligens tartalommal bővítik a légi és műholdas felvételeket.

A világszerte több mint 280 embert foglalkoztató Intermap központja a Colorado állambeli Denverben található, irodái Calgaryban, Ottawában, Münchenben és Dzsakartában működnek.
Kulcsszavak: autotech

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55