Siemens: IP TV és VoIP megoldások

Kovács Attila, 2006. szeptember 23. 14:45
A Siemens kulcsátadásos IP TV megoldást szállít a horvát T-Com szolgáltatónak, Kölnben pedig egy kongresszuson élőben mutatott be utazási irodáknak szóló VoIP szolgáltatási csomagot.
Déli szomszédunk vezető távközlési szolgáltatójához megérkezett a jövő TV-je, a Siemens Com IP TV megoldásának formájában. Szélessávú vezetékes hálózati csatlakozás és egy set-top-box segítségével az előfizetők igénybe vehetik a Deutsche Telekom leányvállalatának, a Croatian T-Com-nak széles körű (13 hazai és 40 nemzetközi csatornára, valamint video-on-demand szolgáltatásra kiterjedő) “MAXtv” kínálatát. Ehhez a Siemens szállította és alakította ki a kulcsátadásos technológiát, és integrálta azt a szolgáltató hálózatában. A technológia az új H.264 kompressziós  szabványra épül, amely megfelel az MPEG4-nek, és szerény sávszélesség igénybe vételével is  minőségű képvételt biztosít. A szolgáltatás előfizetői már most is az interneten is szörfölhetnek tv-készülékük közvetítésével, a jövőben pedig a videó-műsorokat rögzíthetik is saját eszközeik vagy a szolgáltató hálózata segítségével. A T-Com IP TV csomagja a Siemens Surpass Home Entertainment megoldásra épül.

Az SBS, a Siemens IT-szolgáltató ágazata helyezte üzembe és működtette is a szeptember19. és 21. között, Kölnben, az  FVW(a legnagyobb német nyelvű utazási szakfolyóirat) kongresszusán bemutatott VoIP megoldást. Az utazási irodák az SBS kínálata révén működési költségüknek akár a 20%-át is megtakaríthatják. A megoldás lehetővé teszi, hogy az utazási irodák a jövőben mindent egy telefonrendszer közvetítésével intézhetnek el, legyen szó repülőgép helyfoglalásról, hotel-szálláshelyek felderítéséről, gépjármű bérléséről vagy különleges vakációs ajánlatokról. Ha az irodában foglalt a tárcsázott telefonszám, a VoIP alkalmazás a bejövő hívást az intranet közvetítésével automatikusan átirányítja a következő szabad telefonszámra, illetve, ha valamennyi szám foglalt, ugyanannak az irodának egy másik fiókjába.  Lehetőség van arra is, hogy a megoldást összekössék egy CRM (ügyfélkapcsolati) rendszerrel, ami marketing kampányok gyorsabb kezelését segíti elő (pl. egy ügyfél-csoport végigtelefonálása során).  A CTI  (computer-telephony integration) technika alkalmazása a tárcsázás időveszteségét takarítja meg, és a beszélgetés végeztével a rendszer a következő hívandó számot veszi elő a CRM rendszerből.
Kulcsszavak: IPTV VoIP Siemens

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17