Evakuálták a Yahoo épületét a robbanó Dell-laptop miatt

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 21. 19:57
Több mint egy hónap eltelt már azóta, hogy a vezető számítógépgyártó négymillió hibás Sony noteszgép-akkumulátort hívott vissza, azonban a világméretű akció ellenére a közelmúltban ismét felrobbant egy Dell-laptop.
Ezúttal a Yahoo egyik Santa Clara-i épületét kellett evakuálni, ugyanis az egyik alkalmazott Dell márkájú hordozható számítógépe kigyulladt és pillanatokon belül lángra kapott az irodában lévő papírokkal teli íróasztal is. A tűzoltók hamar eloltották ugyan a tüzet, azonban óriási ijedelmet okozott a robbanó noteszgép a jelenlévők körében. A későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a szóban forgó laptopban egy a visszahívást érintő hibás Sony akkumulátor üzemelt, azonban annak tulajdonosa ezidáig elmulasztotta kicserélni azt. A kivezényelt tűzoltók majd egy órán keresztül tartották lezárva az épületet, akik elmondása szerint az incidens során egyetlen alkalmazott sem sérült meg.

A történet pikantériája azonban, hogy a Yahoo nem rendel Dell-noteszgépeket, hanem csakis kizárólag HP- és Mac-rendszerekkel dolgozik. A múlt hónapban a vezető számítógépgyártó példáját követve az Apple valamint a Panasonic gyártók is csereakcióba kezdtek, a napokban pedig a Toshiba is bejelentette 340 ezer Sony akkumulátor visszahívását.
Kulcsszavak: Yahoo Dell security notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36