Szélessávú kapcsolatot kábelezés nélkül a háztartás bármely pontján

forrás Prim Online, 2006. augusztus 31. 13:05
A NETGEAR, a hálózati megoldások specialistája, bemutatta az XE103-at, a nagysebességű Powerline adapter termékcsalád legújabb tagját. Ez az eszköz akár 85Mbps adatforgalomra képes a helyi elektromos hálózatot használva, és kompatibilis a már meglévő Powerline környezetekkel, amelyek HomePlug 1.0-ás szabványt használnak. Bárminemű kábelezés nélkül, az XE103 lehetővé teszi, hogy szélessávú kapcsolatot alakítsunk ki a háztartás bármely pontján. Az egyetlen feltétele ennek egy hálózati konnektor. Az XE103 már elérhető 22500Ft-os listaáron.
A nagyon népszerű XE104-en felül, az új XE103 a költséghatékony verziója a 85Mbps termékcsaládnak, és azoknak a felhasználóknak ajánlott, akik tökéletesen boldogulnak a beépített 4portos kapcsoló nélkül is. Akár egy másik XE103 eszközzel, vagy egy hasonló felépítésű vevőkészülékkel kombinálva a NETGEAR Powerline adapterek a helyi elektromos infrastruktúrát információs szuperhálóvá alakítják. A olyan szélessáv-érzékeny alkalmazások, mint nagy mennyiségű adatátvitel, vagy a nagyfelbontású videó áramoltatás egyik konnektorból a másikba többé nem jelenthetnek problémát.

Ezek mellett az összes adapter felszerelése rendkívül egyszerű. Bármilyen installálás vagy egyéb lépés nélkül, egyszerűen csak az egyik eszközt csatlakoztassuk egy routerhez, a másikat pedig a kívánt vevőkészülékhez. Az eszközök automatikusan megtalálják egymást és kialakítanak egy DES-titkosítású kapcsolatot egymás közt. Ezen kívül a Windows felhasználóknak lehetőségük van kiegészítő szoftver használatára a hálózat finombeállításához.

Ezekkel az eszközökkel még a tapasztalatlan felhasználók is rendkívüli könnyedséggel bővíthetik ki hálózatukat a háztartásuk minden helyiségére. Még a vastag falak, vagy a szintkülönbségek sem jelentenek gátló faktort ezeknek az eszközöknek. A 85Mbps adatátviteli sebesség, amelyet az XE103 elér, több mint hatszorosa a HomePlug 1.0 szabványalapú támogatást élvező eszközöknek. Említeni sem kell, hogy teljes kompatibilitást biztosít bármely eszközzel, csakúgy mint a többi Ethernet-kompatibilis eszköz.

Az elegáns borításának köszönhetően, az XE103 bármilyen helyiségben megállja a helyét, legyen az a nappali, vagy az otthoni iroda. Az XE103 semmi helyet nem foglal az asztalon, és emellett nagysebességű hozzáférést biztosít az Internethez. A sebesség ezek után már garantált. Párhuzamos eszközök használata sem jelent problémát, és az adatátvitel sem befolyásolja az ugyanazon hálózati kapcsolaton történő internet-barangolást.
Kulcsszavak: hálózat DSL NetGear

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05