Magasabb osztályba lép a MonDoc System

forrás Prim Online, 2006. augusztus 28. 12:43
Támogatási szerződést köt a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda a Montana Zrt. –vel. A cél, hogy az irat- és dokumentumkezelők piacvezetőjét, a MonDoc System-et magasabb grádicsra emeljék.
A továbbfejlesztési szerződés alapját a Montana ez év áprilisában benyújtott pályázata képezi. A sikert a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 3.3.3/3, azaz a „vállalati innováció támogatása” támogatási rendszerben sikerült elérni. A pályázat célja az volt hogy MonDoc System grafikus felület alatt futó munkafolyamat támogató rendszerrel, mint önálló modullal gazdagodjon.

A továbbfejlesztési szerződés alapját a Montana ez év áprilisában benyújtott pályázata képezi. A sikert a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 3.3.3/3, azaz a „vállalati innováció támogatása” támogatási rendszerben sikerült elérni. A pályázat célja az volt hogy MonDoc System grafikus felület alatt futó munkafolyamat támogató rendszerrel gazdagodjon.

A MonDoc System egyre népszerűbb. Felhasználóinak száma elérte az 10 216-ot. A 2005-ös éves 15%-os növekedési ráta idén 280%-ra (!) nőtt. A felhasználók elégedettségének, pozitív értékítéletének köszönhetően az eddigi tényadatok és előrejelzések alapján a várható éves bevétel az elmúlt évi 250 millió körüliről ez évben közel 700 millió forintra nő.

A sikeres pályázat a MonDoc Sytem egyre gyorsabban növekvő számú felhasználója előtt merőben új és különleges lehetőséget nyit meg. A fejlesztéssel modellezhetővé válnak a gazdasági életre jellemző üzleti folyamatok, ráadásul e folyamatok modellezése ettől kezdve személyesen az ügyfélre, felhasználóra szabva válik lehetségessé. Éppen ez az, amire eddig is minden felhasználó vágyott.

Hogy mi ebben az újdonság? A személyre szabott fejlesztések – komoly költségek mellett – eddig csak előre leprogramozott folyamatszabályzást tettek lehetővé. A MonDoc System most olyan rendszerépítést valósít meg, amelynek eredményeképpen az egyes ügyfeleknél szerteágazóan bonyolult folyamatok leképzése egy grafikus felületen történik. Ennek jelentőssége, hogy a változó hatáskörök és szervezeti módosulások a grafikus folyamatábrán könnyedén átrajzolhatóak. Ezek azután automatikusan leképződnek az elektronikus folyamatszabályzó programba. Ebből következik, hogy a kifejlesztésre kerülő modul kellő rugalmasságot biztosít – ráadásul igen költséghatékony módon. Az eddigi gyakorlattal ellentétben az új fejlesztés alkalmazásával a munkafolyamatok megváltozásakor a rendszer aktualizálásához nincs szükség külső fejlesztői kapacitásra. Ez pedig komoly üzleti előnyt jelent a felhasználóknak az eddigi, kevésbé rugalmas rendszerekkel szemben.

A MonDoc System számára kifejlesztett rendszer más szoftver rendszerekbe is integrálható. A munkafolyamat támogató modul nemzetközi standard interfészekkel alkalmas rá, hogy integrált irodai alkalmazásokhoz kapcsolódjon.

A Montanától kapott tájékoztatás szerint a fejlesztés a támogatási szerződés szeptemberi aláírásával indul.  Az alkalmazással bővített MonDoc System bemutatását 2007. májusára tervezik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36