Dönthető, forgatható, zoomos vezeték nélküli webkamerát mutatott be a Linksys

forrás Prim Online, 2006. július 19. 12:21
A hangfelvétel készítésére is alkalmas Wireless-G kamera dönthető, forgatható, és zoom funkcióval is rendelkezik (Pan/Tilt/Zoom, PTZ). A Linksys Business Series termékcsaládjába tartozó új PTZ internetes videokamera a weben keresztül bárhová élőkép- és hangfelvételt küldhet, amit felhasználók egyszerűen, böngészőn keresztül nézhetnek és hallgathatnak a világ bármely pontjáról.

A hagyományos, PC-hez csatlakozó webkamerákkal szemben az új internetes videokamera saját IP-címmel rendelkezik, így a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják azt meglévő Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatukra. A WVC200 kamera előlapján található LCD-kijelző mutatja az aktuális IP-címet, ezért több kamera felügyelete sem jelent nehézséget.

"Olyan kamerát terveztünk, amely a kisvállalkozások számára lehetővé teszi irodáik felügyeletét a munkaidő alatt és után is" - mondta David Tucker, a Linksys kisvállalkozási üzletágának termékmarketing-igazgatója. "A kamera az interneten keresztül elérhető, így az iroda távolról is megfigyelhető. A felhasználókat e-mailen vagy telefonon lehet riasztani, amennyiben a munkaidőn kívül váratlan mozgást észlel a készülék, így nincs szükség a kamera képének aktív figyelésére. Ideális, kellő biztonságérzetet adó megoldás, a kisvállalkozások által is megfizethető áron."

Távvezérelt megfigyelés

A WVC200 képei jelszóval védhetők vagy teljesen nyilvánossá is tehetők. A dinamikus DNS-támogatás révén a kamera könnyen megjegyezhető URL "néven" érhető el, még akkor is, ha a cég dinamikus IP-címet használ.

A két forgástengely és a kétszeres digitális nagyítás révén a kamera mozgása és fókusza távirányítással is állítható. Egyszerre akár tíz felhasználó is megjelenítheti a kamera képét. A mellékelt szoftverrel több kamera is kezelhető, ezek képe és hangja merevlemezen tárolható, illetve dátum és időpont alapján összetett keresési funkciók is a felhasználók rendelkezésére állnak. A felvétel mozgásérzékelésre indul, de lehetőség van manuális, vagy előre megadott időpontban előre programozott felvétel készítésére. A lejátszás pedig a Windows Media Player programmal is történhet, külön lejátszó szoftverre nincs szükség.

Fejlett videofunkciók

Az MPEG-4 videotömörítéssel jó minőségű, 640x480-as felbontású videofelvétel készíthető nagy képkocka-sebesség mellett. Az MPEG-4 kódolás változó sávszélességű környezetben is jó képminőséget biztosít. A WVC200 az MJPEG videotömörítést is támogatja, ami nagy sávszélességnél garantáltan jó minőségű felvételt biztosít.

Az átfogó képrögzítési képességek között megtalálható még az infravörös szűrő, amellyel külső infralámpa használatával gyenge fényviszonyok között vagy teljes sötétségben is értékelhető felvételek rögzíthetők. A képről pillanatfelvételt (JPEG formátumban) lehet készíteni és tárolni. A pillanatfelvételek ütemezve is elkészíthetők, majd FTP-kiszolgálóra küldhetők.

Megnyugtató biztonság


A PTZ webkamera fejlett funkcióihoz sorolható a biztonsági üzemmód is. Ha a kamera mozgást érzékel, megkezdi a kép- és hangfelvételt, és egyben üzenetet küld az irodába, személyhívóra vagy mobiltelefonra. A kamera által küldött e-mail üzenetekhez rövid videofelvétel is csatolható. Ha a helyzet megkívánja, a felhasználók ezután bejelentkezhetnek az élő videofelvétel megtekintéséhez. A vezeték nélküli helyi hálózat (WLAN) biztonságát szolgáló funkciók közé tartozik a WEP és WPA titkosítás.

Kulcsszavak: webkamera Cisco Linksys

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05