Alkoholteszt mobillal

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 18. 09:34
A fuvarozó cégek tulajdonosai aggódhatnak amiatt, hogy az utakon lévő sofőrök nem-e néznek néha a pohár fenekére, veszélybe sodorván ezáltal saját és a szállítandó rakomány biztonságát. Erre a problémára kínál most megoldást a japán NTT DoCoMo szolgáltató új megoldása, melynek segítségével a jövőben a spediciós vállalatok vezetői a távolból is leellenőrizhetik alkalmazottaik alkoholszintjét.
Ennek megvalósítása érdekében a japán mobiltársaság egy a helyi Tanita cég által kifejlesztett szenzort épített be saját speciális FOMA-rendszerű maroktelefonjaiba, amelybe a sofőröknek egyszerűen csak bele kell fújniuk, a kiértékelt eredményeket pedig elküldi a mobil a hívó félnek. Hogy a cégtulajdonosok teljes bizonyosságot szerezzenek afelől, hogy valóban alkalmazottjuk leheletét elemzi ki az alkoholszonda, a tesztelés ideje alatt a készülék videofunkciójának a segítségével nyomon követhetik az eseményeket. Az NTT DoCoMo a közeljövőben megkezdi a szigetországban az alkoholmérő rendszerek forgalmazását, melyet leginkább a busz és taxitársaságoknak illetve a fuvarozó vállalatoknak ajánlanak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47