Állattolmács-szolgáltatás az SK Telecomtól

Kiss Ádám Zoltán, 2006. június 5. 21:15
A koreai vállalat érdekes mobilszolgáltatással ált elő, tolmácsközpont segítségével vállalja a kommunikáció biztosítását gazdi és kedvence között.
Az SK Telekom által kifejlesztett rendszer valóban egyedülálló. A háziállatok és gazdáik közötti jobb megértést szeretnék elősegíteni a cég mobil alapú tolmácsszolgáltatásával.

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, a rendszer lényege a következő. A gazdik 10 másodperces tipikus állathangokat rögzítenek kedvenceiktől mobiltelefonjuk segítségével. A felvételeket az állat fajtájának, nemének és korának megjelölésével elküldik egy központi számra. Az SK Telekom számítógépei feldolgozzák a felvételt és a mellékelt adatokat, majd emberi nyelvre fordítják a kis kedvenc üzenetét, és ezt elküldik a gazdinak. A megoldás fordítva is működik, egyszerűbb kifejezéseket emberi nyelvről fordítanak a háziállat nyelvére. A szolgáltatás hatásfokáról egyelőre nincs hír, ám annyi biztos, hogy 55-fajta hangkészletét dolgozták fel eddig, és könnyen továbbfejleszthető a rendszer, nemsokára talán mobiltelefonon társaloghatunk otthon maradt kedvencünkkel.
Kulcsszavak: SK Telecom mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09