III. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 1. 10:05
Az internetes bankkártyás fizetésből adódó kereskedelem forgalma évről-évre folyamatos és dinamikus növekedést mutat - mondta Starcz Ákos, az Inter-Európa Bank (IEB) üzletágvezetője szerdán Budapesten.
A III. Elektronikus Kereskedelem Konferencián tartott előadásában a szakember elmondta: ugyan a kiskereskedelmi forgalomnak jelenleg is csupán néhány tized százaléka valósul meg bankkártyás fizetéssel, az IEB e-kereskedelemből adódó forgalma dinamikusan nő, az idén várhatóan 1,5-2 milliárd forintot tesz ki. Kiemelte, hogy a csalások száma rendkívül alacsony, ennek oka többek között a banki monitoring és az SMS-értesítés a kártyahasználatról.

Hangsúlyozta: a legnagyobb fék, amely gátolja az e-kereskedelem fellendülését, az a felhasználói félelem a saját bankkártyaszám interneten történő megadásától. Erre megoldást jelenthet a webkártyák, a bankszámlához kapcsolódó, de elkülönült számlaszámmal rendelkező internetes fizetésre kibocsátott kártyák használata. Valamint az IEB által kifejlesztett lehetőség, amikor a webes vásárláshoz egyszer használatos, virtuális bankkártyaszám igényelhető, amely egy tranzakcióra, illetve 48 órára érvényes.

Az adatkezelés biztonságáról szólva kiemelte, hogy az e-kereskedelem bankkártyás fizetése során az adatokat elkülönítetten kezelik, és így csak a megfelelő helyre jutnak el: a személyes adatok, és a vásárolt termékkel kapcsolatos adatok a kereskedőhöz, míg a kártyaadatok a bankhoz.

Starcz Ákos elmondta: az Inter-Európa Bank, amely a magyarországi bankok között elsőként nyújtotta az internetes bankkártyás elfogadás lehetőségét ügyfeleinek, jelenleg piacvezető, több mint 300 e-kereskedő használja a bank eCommerce szolgáltatását.

Berkó Péter, az Ovitas Magyarország Informatikai Kft. vezető tanácsadója az Ovitas és a Magyar Távirati Iroda (MTI) által frissen létrehozott, néhány napja az MTI-ben próbaüzemként működő Tudásbázis alkalmazási területeit ismertette a tartalomszolgáltatásban. Kiemelte: az MTI naponta használt és karbantartott, a sporttól a közigazgatáson át a kultúráig teljes kört lefedő tudásbázisa követi a változásokat, átfogó tartalommal rendelkezik, könnyű kezelést és karbantartást tesz lehetővé a felhasználónak.

Ismertette: a tudásbázis intézményeket, eseményeket, személyeket és fogalmakat tartalmaz. A rendszer önállóan is használható, másrészt segítheti a keresést bármilyen adatbázisban, többféle szolgáltatás kapcsolható hozzá. Ilyen lehet a kódolás, amely segíti bármilyen anyag tartalmi csoportosítását, különböző tematika szerinti besorolását.

Talyigás Judit, az MTI adatbázis és archívum igazgatója hangsúlyozta: a tudásbázist különböző online-lapok használhatnák a hírek leválogatására, az anyagokban előforduló tényadatok ellenőrzésére. Felhasználó lehet bármely cég, amelynek tartalomszolgáltatást biztosító adatbázisa van, a későbbiekben akár magánszemélyek is használhatnák, mint egy naprakész lexikont – tette hozzá.

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület által rendezett kétnapos konferencián előadások hangzottak el többek között a tartalomszolgáltatás adatvédelmi vonatkozásairól, az elektronikus ügyintézésről és az online aukciózásról.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38