Mi a közös a hídépítés, a gyógyszergyártás, a mobilszolgáltatás és a bankolás üzleti folyamataiban?

Mi köze mindennek a sydney olimpiához?

forrás Prim Online, 2006. május 23. 20:06
A PMI Budapest Magyar Tagozat, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és a HTE TIPIK Klubbal közös rendezvényt tartott, ahol a projektirodák működését és szerepét járták körbe a rendezvény előadói - illetve a címben feltett kérdésekre is választ kaptak a napokban megtartott konferencia résztvevői.
A múlt heti konferencia olyan kérdésekre kereste a választ, hogy vállalatoknak mikor érdemes projektirodát létrehozniuk, milyen üzleti előnyöket várhatnak ettől a szervezeti-szakmai megoldástól és milyen erőforrásigénnyel valósítható meg hatékonyan a projektiroda.

A rendezvényen mindazok hasznos információhoz juthattak, akik a vállalati innovációban, ügyfélkiszolgálásban kívánnak eredményességet, hatékonyságot és ezekkel együtt versenyképességet növelni, ugyanis a projekt irodák szolgáltatásaikkal ezt nagymértékben elősegítik. Ezt a felismerést erősítik a hazai és nemzetközi tapasztalatok, amik a konferencia bevezető előadásaiban szerepet kaptak. Példaként többek között olyan nagyszabású beruházások szerepeltek, mint a sydney olimpia, a Szuezi-csatorna vagy az olajfúró tornyok építési projektjei.

A rendezvény különböző iparágak (banki, gyógyszeripari, távközlési, építőipari) projektmenedzsment tapasztalatain keresztül igyekezett választ adni az aktuális kérdésekre. A felkért vitaindítókat Pierre Moccand, a Raiffeisen International Bank-Holding AG képviselője, Báthory Gábor, az Egis Rt. szakemere, a T-Mobile képviseletében Dietrich Anna, a K&H Központi Projekt Irodától Vincze András, a Hídépítő Rt.-től pedig Windisch László tartotta.

A projektmenedzsment meghatározó elemeit, eszközeit bemutató rendezvények szervezése 2003-ban indult. Az előző négy sikeres eseményen a projektmenedzsment támogató szoftvereit és módszertanait, a projekt menedzsment emberi és pénzügyi kihívásait mutatták e az előadók.

  • Az esemény főszervezője a PMI Budapest, Magyar Tagozata. A PMI (Project Management Institute) a világ egyik első és vezető szervezete a projektmenedzsment kultúra elterjesztésében, a projektmenedzsment tudás és terminológia egységesítésében, az általuk kidolgozott módszertant szabványként fogadják el sok helyen. A PMI jelenleg több mint 200 000 taggal rendelkezik a világ több, mint 125 országában. A PMI biztosítja a lehetőséget ebben a szakmában a legelismertebb minősítést a Project Manager Professional (PMP) Certificate képesítés megszerzésére is. A Magyar Tagozat szervezett keretek között lehetőséget ad a magyar projektvezetőknek a PMI által nyújtott szakmai háttér itthoni kihasználása. Lehetőség nyílik a PMI által ajánlott oktatások és előadások itthoni megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére és társ tagozatokkal való kapcsolattartásra. Természetesen a nemzetközi kapcsolatok mellett a Magyar Tagozat teret ad a helyi szakmai fórumok kialakítására, az összegyűjtött tapasztalatok cseréjére és a hazai projektvezetési tapasztalatok megosztására. A Magyar Tagozattal kapcsolatban további információk a www.pmi.hu címen elérhetők.
  • A társszervező Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) szakmai alapon működő társaság, amely jelentős mértékben kíván hozzájárulni a projektmenedzsment hatékony alkalmazásához, valamint szakmai színvonalának emeléséhez mind a gyakorlati alkalmazás, mind az elmélet szintjén. A PMSZ tevőlegesen részt vállalt a PMI Magyar tagozatának létrejöttében. A PMSZ honlapja: www.pmsz.hu.
  • A szervezés harmadik résztvevője a HTE TIPIK a projekt menedzsment kultúra hazai fejlődést támogatóan alakult egyesületi szakosztály 1995-ben alakult meg. Rendezvényeiről a www.hte.hu portálon szerezhető részletesebb információ.
Kulcsszavak: HTE konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05