Yahoo-Linksys megoldás a digitális zenék vezeték nélküli továbbítására

Milkovits Gábor, 2006. január 26. 21:50
A Yahoo internetes tartalomszolgáltató a Linksys vezeték nélküli eszközöket gyártó vállalattal közösen egy olyan új eszközt mutatott be, amely drótok nélkül képes a digitális zenék hagyományos hifi-berendezésekre történő továbbítására.
A "Linksys Wireless-G Music Bridge" nevű készülék exkluzív módon a Yahoo internetes zeneletöltő szolgáltatását egészíti ki, és árát előzetesen mintegy 100 dollárra becsülik. Az eszköz kompatibilis a Yahoo Music Engine szoftverrel, amely a zeneáruház előfizetéséhez automatikusan jár és lehetővé teszi a dalok letöltését, elmentését, IM rendszeren történő elküldését, vagy külső, hordozható illetve most már házi hifi lejátszóra való továbbítását is. A készülék mindenképpen előrelépést jelent abban a versenyben, amelynek során az internetes cégek el szeretnék juttatni tartalmaikat a PC-n kívül az otthoni multimédiás szórakoztatás fő médiumainak számító hifi- és televíziókészülékekre is. Az informatikában és a szórakoztató elektronikában érdekelt társaságok szeme előtt egyre inkább egy olyan jövő képe lebeg, ahol az otthoni felhasználók egy közös médiumon, vagy pedig egységes vezeték nélküli hálózatba kapcsolt készülékeken keresztül érhetik el a ma még különállóként kezelt tartalmakat, és persze nem mindegy, hogy ki lesz az, aki addigra talpon marad a piacon.

A Yahoo és a Cisco leányvállalatának számító Linksys hamarosan egy komoly marketingkampányba kezd a termék reklámozása érdekében, az interneten és a hagyományos sajtóban egyaránt. A "Wireless-G Music Bridge" a Yahoo tervei szerint körülbelül 20 dollárral olcsóbban beszerezhető lesz, amennyiben valaki egy éves előfizetői szerződést köt a Yahoo Music szolgáltatásra.
Kulcsszavak: Linksys Yahoo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05