Újabb eszközök digitális otthonokhoz a Linksystől

forrás Prim Online, 2006. január 21. 11:03
A Cisco Systems részlegeként működő Linksys a 2006-os Las Vegas-i Nemzetközi Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES) bemutatta otthoni felhasználóknak szánt legújabb eszközeit, amelyek a hálózati informatika legaktuálisabb technológiai trendjeit - a streaming audio hangátviteli technikát, a hálózati háttértárolást valamint a biztonságot - veszik célba.
Folyamatos, valós idejű hangátvitel (streaming audio)

Az In-Stat piackutató cég közelmúltban végzett felmérése szerint a megkérdezettek több mint hatvan százaléka szeretné a személyi számítógépen tárolt digitális hangfájlokat előbb-utóbb az otthoni sztereoberendezéseken is elérhetővé tenni. Pontosan erre az igényre válaszol a Wireless-G Audio Bridge (WMB54G) audiohíd, amely a számítógép hangkimenetéről érkező jeleket vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítja a lakás tetszőleges pontján található sztereorendszerre és egyéb hangszóróra.

A Linksys megoldása attól igazán újszerű, hogy többféle zenei szolgáltatással is használható, így a felhasználók a lakásban bárhol élvezhetik a mobil zenehallgatás előnyeit. A vezeték nélküli WMB54G segítségével a számítógép hangszóróin megszólaltatható bármilyen hang továbbítható. A termék virtuális hangkártyaként működik, amelyet egy hagyományos audiokábellel vagy digitális optikai csatlakozóval a sztereoberendezéshez, illetve a hangszórórendszerhez csatlakoztatva nagyszerűen kiaknázhatók a meglévő térhatású audioeszközök képességei.

Hálózati adattárolás


A piackutató Parks Associates előrejelzése szerint a 2004 végén regisztrált 300 ezerről 2010-re mintegy 10 millióra növekszik majd az amerikai háztartásokban található hálózatra csatlakoztatott adattároló eszközök száma. A Linksys a hálózati környezetben működő adattárolás iránti fokozódó igényre válaszul mutatta be a Speed Booster szolgáltatással ellátott Wireless-G Media Storage Link útválasztóját (WRTSL54GS).

Az internetes útválasztóként, Wireless-G hozzáférési pontként és egyben hálózati adattároló-kapcsolatként is szolgáló WRT54SLGS útválasztóval a felhasználók közvetlenül saját hálózatukhoz csatlakoztathatják USB-lemezmeghajtóikat. A SecureEasySetup funkciónak köszönhetően gyerekjáték a hálózati adattárolást támogató biztonságos otthoni hálózat kialakítása, a beépített médiakiszolgáló révén pedig az USB-kapcsolathoz csatlakozó tárolóeszközön található összes zenei anyag, videofájl és fotó közvetlenül az UPnP-kompatibilis médiakártyára továbbítható. A WRTSL54GS útválasztóhoz csatlakozó háttértárolók támogatják a webböngészőn keresztül elérhető nyilvános adatletöltést, de jelszavas védelem beállításával adott felhasználói körre is korlátozható a hozzáféréssel rendelkezők száma.

Biztonság


A hálózati kamerák értékesítésének fő hajtóereje a felügyeleten alapuló biztonság iránti igény. Az In-Stat felmérése szerint 2007-re a hálózati kamerák eladásai meghaladják majd analóg társaikét. A Linksys Wireless-G kompakt videokamerája (WVC54GC) vezeték nélküli kapcsolatban áll az otthoni, illetve fiókirodai hálózatokkal. Az interneten keresztül továbbított valós idejű videoanyag bármely Windows alapú személyi számítógép webböngészőjében megjeleníthető, így a felhasználók könnyen megfigyelés alatt tarthatják otthonukat és legértékesebb vagyontárgyaikat.

Különleges alakjának és vezeték nélküli csatlakoztathatóságának köszönhetően a WVC54GC a legtávolabbi falra is felszerelhető, de egy adott helyszín megfigyelése céljából akár a tartozék asztali tartójába is csúsztatható. A Linksys SoloLink elnevezésű domainszolgáltatásával a felhasználók könnyen megjegyezhető nevet adhatnak a készüléknek, ami egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az adatok feldolgozását. Biztonsági üzemmódban a berendezés maximum három e-mail címre képes videoklipes üzenetet küldeni, ha a látóterében mozgást észlel.
Kulcsszavak: CES Linksys Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09