Növelte árbevételeit a Polygon Kft.

Kovács Attila, 2006. január 19. 08:05
A Polygon Informatikai Kft. 2005-ben nehezedő feltételek közepette is növelte árbevételét: 3,99 milliárd forint feletti forgalmat ért el, a nyereség 30 százalékos emelkedése mellett.
Jelentős bevétel származott a vásárlói kör bővüléséből, a szolgáltatási és fejlesztési munkák arányának növekedéséből. A társaság a (jellemzően Intel és AMD processzoros) IBM xSeries szerverek eladásában és a Lenovo által gyártott Think termékcsalád (desktop PC, ThinkPad, monitor) forgalmazásában is a legelőkelőbb helyen végzett 2005-ben az IBM partnerek között.

A 2005-ös kereskedelem növekedésével párhuzamosan nőtt a magasabb hozzáadott értékű szolgáltatások, fejlesztési munkák aránya. Különösen a Polygon által nyújtott platform- és operációs rendszer-beállítási szolgáltatások, iSeries projektek és az IBM ServerProven fejlesztési eredmények járultak hozzá a növekedéshez.

A múlt év több előremutató újdonsággal is szolgált: A Polygon partnereivel vagy önállóan, de minden kategóriában minősített szállítóvá vált a kormányzati közbeszerzések területén. Erre alapozva a cég a közbeszerzési eladásainak bővítésére számít 2006-ban. A kft-nél úgy látják, egyre több közbeszerzési terv célozza a központi adatbázisszerverek, informatikai szolgáltatóközpontok építését. Ez gyökeres változást hozhat az ügyfelek igényeiben, és a versenytársakhoz képest előnyhöz juttathatja a komplex feladatmegoldásra is képes Polygont.
Kulcsszavak: Polygon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14