Az USA korábbi elnöki tanácsadója lesz a Novell új műszaki igazgatója

forrás Prim Online, 2005. november 28. 12:05
A Novell bejelentette Dr. Jeffrey Jaffe kinevezését a Novell elnökhelyettesévé és műszaki igazgatójává. Az 51 éves szakember korábban az IBM-nél és a Lucent Technologies-nál tevékenykedett, jelentős technológiai és üzleti tapasztalatait az ott töltött 25 év alatt szerezte. A jövőben Dr. Jaffe felel a Novell technológiai fejlődési irányának kijelöléséért, és ő fogja vezetni a Novell termékekkel foglalkozó egységeit is. Dr. Jaffe tanácsát technológiai kérdésekben az Egyesült Államok kormánya is többször kikérte.
Bill Clinton elnök 1997-ben kinevezte a létfontosságú infrastruktúrák védelméért felelős elnöki bizottság tanácsadó testületének tagjává. Emellett betöltötte a számítógépes rendszerekkel kapcsolatos irányelvekért felelős projekt fő technológiai testületének elnöki posztját, és tagja volt a National Research Council számítástechnikával és telekommunikációval foglalkozó bizottságának. A szakember jelenleg is tagja az ACM (Association for Computing Machinery) és az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) szervezetének. Felettese Ron Hovsepian, a Novell elnöke és az általános működésért felelős vezetője lesz.

Dr. Jaffe 1979-ben informatikából szerzett PhD fokozatot az MIT-n (Massachusetts Institute of Technology), majd az IBM Thomas J. Watson kutatóközpontjában eltöltött idő alatt több alkalommal dolgozott technikai és vezetői pozícióban. Többek között a rendszer- és szoftverkutatási részleg alelnöke volt, majd a technológiáért felelős elnökhelyettesi feladatokat látta el. Későbbiekben az IBM SecureWay üzleti egységének ügyvezetőjeként felelt az IBM biztonsági, címtár és hálózati szoftvereiért.

Az elmúlt öt évben a Lucent Technologies vállalatnál fejlesztette vezetői képességét. A Bell Labs Research and Advanced Technologies elnökeként új létesítményeket alapított Írországban és Indiában, és a New Jersey Nanotechnology Consortium igazgatótanácsának elnöki posztját is betöltötte. Dr. Jaffe a nyílt forráskódú rendszerek telekommunikációs iparban betöltött fontos szerepéről tartott előadásokat az MIT LIDS (Laboratory for Information and Decision System) tanácskozásán, a Rutgers CAIP konferencián és a bangalore-i Indian Institute of Science intézetben.
Kulcsszavak: +céginfo CIO Novell

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17