ECS: a világ első Intel chipsettel ellátott Crossfire-alaplapja

Kovács Attila, 2005. november 3. 11:25
Az Elitegroup Computer Systems (ECS) november 2-án bemutatta PF22 nevű alaplapját, ami az Intel 955X chipkészletes alaplapok közül elsőként támogatja az ATI CrossFire technológiáját. Az ECS skálázható DGE. (Scalable Dual Graphic Engines) architektúrájának köszönhetően a PF22 kihasználja az ATI Crossfire technológiáját. A világ első 955X chipset-tel felszerelt és ATI Crossfire technológiát támogató alaplapjaként a PF22 a mindent elsöprő háromdimenziós grafikus élményt nyújtja a számítógépes játékokkal foglalkozóknak. A skálázható DGE. nem csak a két grafikus kártya szimultán használatát teszi lehetővé – ezzel megnövekedett 3D teljesítményt elérve –, de egyszerre akár négy kijelző használatát is támogatja.
A számítógép teljesítményének optimalizálása érdekében a PF22 támogatja az IOC (Instant Overclocking Controller) technológiát. Az IOC segítségével a rendszer a processzor terhelésétől függően automatikusan növelheti annak órajelét, így javítva az összteljesítményt. Ez lehetőséget nyújt a játékosok számára hogy egyszerűen kitapasztalják a túlhajtással elérhető extra teljesítményt.

A játékélmény mellett a PF22-őt digitális szórakoztatásra tervezték. Ennek érdekében az Intel 955X chipsetjének köszönhetően a PF22 minden igényt kielégít. Támogatja az Intel Pentium Extreme Edition processzort, ami egyesíti a kétmagos és a Hyper-Threading technológiát és a felhasználók számára lehetővé teszi a nagy teljesítményigényű alkalmazások futtatását.

A Dual Gigabit Ethernet gyorsítja a hálózati elérést. Az Intel Matrix Storage gyors és biztonságos hozzáférést nyújt a digitális fényképekhez, zenei- és videófájlokhoz, a 8 csatornás hangrendszer kiváló minőségű térhatástú hangot biztosít. A kétcsatornás DDR2 667 memória, a kétmagos és a 64 bites támogatás tovább javítja a rendszer válaszidejét és 8 Gbájtra növeli a támogatott memória maximális méretét.A PF22 még idén novembertől a kiskereskedelmi fogalomban elérhető lesz.
Kulcsszavak: ECS Elitegroup alaplap

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50