Új ECS alaplapok: AMD és Intel technológia közös platformon

forrás Prim Online, 2005. október 11. 13:05
Az alaplapjairól ismert tajvani Elitegroup Computer Systems (ECS) bemutatta azt a Simply Smart SIMA platform konverter kártyákkal bővített PF88 Extreme Hybrid alaplapját, amely lehetővé teszi AMD és Intel technológia közös platformon való használatát.
A PCI Express platformjához tervezett PF88 Extreme Hybrid készen áll az I/O buszok következő generációjának bevezetésére, továbbá a Hybrid a műszaki fejlesztése olyan újdonságokat is magában foglal, mint a Dual Core, az EM64T, az eSATA, az NCQ, a SATAII és a Port Multiplier. Ezenkívül az ECS szabadalmaztatott Instant Overclocking Controller-e (IOC) támogatja a CPU és a GPU egyidejű, automatikus túlhajtását, ezért a PF88 Extreme Hybrid megoldást jelent a 3D-s játékok és videók területén. A PF88 Extreme októbertől kapható.

Az (ECS) azt is bejelentette, hogy a boltokban már kaphatók az általa gyártott, az ATI CrossFire technológiát támogató PA1 Extreme és KA1 Extreme megnevezésű alaplapok. A játékőrültek számára teljesen átépített PA1 Extreme és KA1 Extreme alaplapok az ATI Radeon XPress 200 CrossFire lapkakészletre épülnek mind az AMD, mind az Intel esetében. A CrossFire segítségével a két videókártya teljesítménye összeadódik, így érve el szinte utolérhetetlen megjelenést és sebességet a nagy felbontású 3D-s játékoknál.

Az ECS a fejlesztés során a kártyákat a skálázható DGE tulajdonsággal ruházta fel, amely megnövelt, felpörgetett 3D-s grafikai teljesítményt biztosít és két, egymástól független grafikus kártyához való csatlakozás esetén akár négy eszközön (DGE) is támogatja az egyidejű képi megjelenítést. Mivel a DGE az ATI CrossFire technológiát is támogatja, lehetővé teszi, hogy két, egymással összekapcsolt PCI Express alapú grafikus kártya tandembe kapcsolva hatékonyan működjön együtt a grafikai teljesítmény fokozása érdekében. A technológia bármilyen PCI Express grafikus kártya önmagában való használatára is módot nyújt, ha kettős kártya-összeállításra nincs szükség.
Kulcsszavak: alaplap Elitegroup ECS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09