T-Mobile USA: Eladás helyett több milliárdos fejlesztés

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 19. 09:36
Több milliárdos amerikai beruházás előtt áll a német Deutsche Telekom: mivel a cég amerikai mobilvállalkozása, a T-Mobile USA eladásának immár nem látják értelmét, sőt - a cég vezetője szerint – az Egyesült Államok továbbra is "növekedési motor" a Deutsche Telekom számára, most az UMTS hálózati koncesszió megszerzésébe és a hálózat kiépítésébe fektetnek, becslések szerint 8-10 milliárd eurót a következő években. Korábban, a nyár folyamán hírek röppentek fel a T-Mobile USA esetleges eladásáról.
Bár Kai Uwe-Ricke a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva ezeket a becsléseket túlzónak nevezte: mint mondta, az UMTS koncesszió aukciós költsége még nem felbecsülhető. Néhány hónapja a T-Mobile USA termékigazgatója az UMTS hálózat kiépítését 2006 második felére tette.

A Deutsche Telekom az amerikai mobilágazatának konszolidációja után a szolgáltatók között a negyedik helyen áll, miközben negyedévenként mintegy egymillió ügyfeles növekedéssel egyike a leggyorsabban bővülő mobilszolgáltatóknak az Egyesült Államokban.

A Deutsche Telekom 2001-ben vette meg az amerikai VoiceStream Wirelesst (jelenleg T-Mobile USA) 35 milliárd dollárért. Tavaly 2,3 milliárd dollárért megvásárolta az amerikai Cingular Wireless mobilszolgáltató GSM-hálózatát Kalifornia és Nevada szövetségi államban.

A Deutsche Telekom (DT) még a nyáron nem kívánta kommentálni az amerikai Wall Street Journal című lap értesülését, hogy a nagy német távközlési szolgáltató egyik sikervállalatának, nevezetesen amerikai mobilszolgáltatójának, a T-Mobile USA-nek az eladásáról tárgyal. Ha eladná, írta a lap, akkor legalább 25-30 milliárd dollár maradna a zsebében, részben azért, mert megszabadulna egy csomó kiadástól amerikai cége - máskülönben szükségesnek látszó - fejlesztésével kapcsolatban. A pénz jól jöhetne neki, további befektetési lehetőségeket teremtene részére Európában.

Elemzők szerint viszont eléggé valószínűtlen, hogy a DT egyik aranytojást tojó tyúkját akarná levágni. A T-Mobile USA ugyanis talán legjobb bevételnövelő vállalata. Nem illene bele a lépés a DT eddigi stratégiájába. Arról nem is beszélve, hogy pénzügyi helyzete megengedné a DT-nek, hogy fejlesszen az Egyesült Államokban.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52