Jelentős támogatást nyert az econet.hu konzorciuma

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 5. 08:49
Több mint 300 millió forint támogatást nyert az econet.hu vezetésével alakult konzorcium a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghirdetett Jedlik Ányos Program keretében - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Az econet.hu Rt. - amelynek tőzsdei kereskedését szeptember 1-jén egy hónapra felfüggesztette a felügyelet - és konzorciuma összesen 317,9 millió forint támogatást kapott. A konzorciumnak tagja az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet, a Glia Számítástechnikai és Tanácsadó Kft., a DDC Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az Env-in-Cent Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda.

A közlés szerint a projekt központi eleme az econet.hu Rt. által biztosított Globális Desktop Grid technológia (GDG), amellyel az összegyűjtött számítási kapacitásokat lehet nagy számítási igényű feladatok megoldására alkalmazni. A hároméves projekt keretében a társaság a grid technológiát az Országos Meteorológia Szolgálatnál folyó előrejelzési modell-fejlesztések támogatására használják fel. A pontosabb légkörmodellek növelik az időjárás-előrejelzések megbízhatóságát, és gyorsabb számítási sebességet jelentenek.

Az econet.hu Rt. augusztus óta az internet-hozzáférés biztosítása és a tartalomszolgáltatás mellett a grid technológiához kapcsolható szolgáltatásokat is nyújt. A vállalat az ELTE vezetésével alakult konzorcium tagjaként a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Pázmány Péter Programja keretében 800 millió forintos pályázati támogatásban részesült augusztus végén. A grid technológia fejlesztésére és alkalmazására az összegből az econet.hu akkori közlése szerint 33-75 millió forint vissza nem térítendő támogatás jut.

A társaság szintén a BÉT honlapján tette közzé, hogy a LaFrutta Elettronica Szolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést a felek közös akarattal megszüntették. A Cégbíróság a LaFrutta Elettronica Kft. korábbi tulajdonosait a cégjegyzékbe visszajegyezte.

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

The Tower 300: Az örökség folytatódik

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 11:33

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36