Linksys: vezeték nélküli hordozható útválasztó

forrás Prim Online, 2005. augusztus 4. 13:58
A Cisco Systems Linksys részlege bejelentette legújabb vezeték nélküli útválasztóját. A SpeedBooster technológiával felgyorsított WTR54GS mobil útválasztóval a vezeték nélküli kapcsolat a szállodai szobákban vagy a repülőterek és kávézók WiFi-hotspotjain is egyszerűen beállítható.
A külön az utazók számára kifejlesztett készülék beépített tápegységgel és antennával rendelkezik, WAN-portjával egyaránt létesíthet kábeles és DSL-kapcsolatot, Ethernet-portjához pedig egy további számítógép vagy más vezetékes hálózati eszköz csatlakoztatható. Behúzható, villásdugós tápkábelével közvetlenül a konnektorba csatlakoztatható, az internetelérés pedig könnyen konfigurálható a hotel, illetve egyéb helyszínek által kínált vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolathoz.

A Linksys WTR54GS útválasztó egyedülálló szolgáltatása, hogy egyszerre több számítógép is használhatja ugyanazt a vezeték nélküli internet-hozzáférést. Ideális azon felhasználók számára, akik szállodákban, reptereken vagy kávéházakban tartózkodva közösen szeretnék használni előfizetésüket kollégáikkal vagy barátaikkal.

Az új SecureEasySetup (SES) technológiával - például Linksys WPC54G Wireless-G PC-kártyával - rendelkező hordozható számítógépek egyetlen gombnyomással csatlakoztathatóak a WTR54GS útválasztóval létesített hálózathoz. Az SES technológia lehetővé teszi a Wi-Fi eszközök gombnyomással történő konfigurálását, és leegyszerűsíti a WPA-titkosítás beállítását. A vezeték nélküli hálózat biztonsági funkcióit még a kezdő felhasználók is könnyedén, egyetlen gomb lenyomásával konfigurálhatják, illetve aktiválhatják. A vezeték nélküli eszközök számos paraméterét általában manuálisan kell beállítani, az SES technológia jóvoltából azonban ehhez elegendő az útválasztó és a számítógép, vagy más klienseszköz megfelelő gombjait lenyomni. A gombnyomás automatikusan kezdeményezi a hálózati kapcsolatot, és aktiválja az otthoni, illetve kisvállalati vezeték nélküli hálózatok jogosulatlan használatát kivédő WPA biztonsági szabványt.

Az új útválasztó DHCP-kiszolgálót és állapotfüggő csomagvizsgálatokat végző tűzfalat tartalmaz, emellett a VPN pass-through funkciót is támogatja, így az utazók a bizalmas jellegű adataikat is biztonságosan elérhetik. A készülék Ethernet-portján keresztül vezeték nélküli kapcsolattal nem rendelkező PC-k is csatlakozhatnak a hálózatra.

A SpeedBooster technológiával kiegészített vezeték nélküli hordozható útválasztó a következőket kínálja:

  • Visszamenőleges kompatibilitás a 802.11g és a 802.11b (2,4 GHz) szabvánnyal.
  • Fokozott biztonság a Wi-Fi Protected Access biztonsági protokollal (WPA/WPA2 Personal).
  • A SpeedBooster technológiának köszönhetően a szokásos 802.11g szabványú készülékekhez képest 35%-kal gyorsabb vezeték nélküli elérés.
  • A szállodák, repülőterek, kávézók és egyéb helyszínek vezeték nélküli internetkapcsolatán az úgynevezett "universal bridging" segítségével többen is osztozhatnak.
  • Kisméretű hordozható kivitel, hordtáskával, beépített antennával és tápegységgel.
Kulcsszavak: Linksys Cisco Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50