Készülőben az autókat fenyegető vírusok?

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 30. 19:17
Habár még nem aktuális, az antivírus-specialisták előre figyelmeztetnek, hogy a közeljövőben várható az autók fedélzeti komputerét megfertőző vírusok megjelenése.
Újabban egyre több autógyártó szereli fel járműveit olyan autókomputerekkel, amelyek támogatják a telefonok és mp3-lejátszók Bluetooth-kapcsolatát.

A Kaspersky Labs vezetője elmondta, mivel a különböző Smartphone-ok és az autók fedélzeti számítógépes rendszerei ugyanazon adatátviteli csatornát használják, így könnyen elképzelhető, hogy a víruskészítők előbb-utóbb megtalálják és kihasználják majd ezen operációs rendszerek biztonsági réseit, és Bluetoothon keresztül fertőzik majd meg a járművekbe épített számítógépeket.

Az autógyártó válallatok nagy hangsúlyt helyeznek a motor, felfüggesztés és a légzsák biztonságára, azonban kevés figyelmet fordítanak a fedélzeti komputerek védelmére. A BMW egyik szóvivője elmondta, hogy tisztában vannak az új veszélyforrással, és szakembereik már évek óta azon munkálkodnak, hogy az autókba épített számítógépes rendszereket biztonságosabbá tegyék.

Ha a jóslat beigazolódik, és valóban megjelennek a járművek rendszereit veszélyeztető vírusok, akkor ez az antivíruscégeknek is újabb komoly bevételi forrást jelent majd.
Kulcsszavak: autotech vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38