Calypso vezeték nélküli Wi-Fi/GSM-GPRS telefon

OTS - Cégvonal, 2005. május 19. 15:33
A Calypso Wireless bejelentette, hogy duális, a Wi-Fi és a GSM-GPRS szabványnak is megfelelő készüléke, az Intel PXA chipkészlettel működő C1250i immár rendelkezésre áll. A Calypso Wireless most arra számít, hogy a korábban aláírt megállapodások értelmében megkezdődhetnek a bemutatók és az üzemi próbák az Egyesült Államokban, Európában és Latin-Amerikában egyaránt.
A mobilhasználók képesek lesznek kétoldalú, valós idejű videókonferenciákat és internetes telefonhívásokat szervezni a helyi vezeték nélküli hálózatokon, vagy átváltani a mobilhálózatra, amikor kikerülnek a helyi hálózat hatóköréből. Mivel a C1250i keresője mind a helyi hálózaton belül, mind pedig azon kívül használható, a felhasználók mindig elérhetik az internetet. A C1250i készülékek közötti közvetlen üzenetváltás is lehetséges a vezeték nélküli hálózatban. A készülék akkumulátorai mintegy 4 órai VoIP beszélgetést tesznek lehetővé. A Calypso C1250i fejhallgatóval, USB-csatlakozóval és hálózati adapterrel is rendelkezik.

A Calypso azzal keltette fel a mobilszolgáltatók érdeklődését, hogy bemutatta az általa kifejlesztett ASNAP technológiát: ez olyan rendszert kínál, amely képessé teszi a mobilszolgáltatókat és az internet-szolgáltatókat, hogy felismerjék és azonosítsák a mobilhasználókat. Ezzel platformot hozhatnak létre a bevételmegosztásra az egymást kiegészítő tevékenységű vállalatok között. Ezek magasabb bevételt is elérhetnek olyan új többletszolgáltatások révén, mint a kétoldali, valós idejű videókonferencia a Calypso azon telefonjainak felhasználásával, melyek az ASNAP jogvédett szabványú technológiáját futtatják (az amerikai szabvány bejegyzés száma 6680923). Jelentős megtakarítást jelenthet a szolgáltatóknak a megnövekedett frekvencia tartomány és az a lehetőség, hogy infrastruktúrájuk fölös kapacitását a helyi vezeték nélküli hálózatban és az internet protokol (IP) hálózatokban hasznosíthatják, miközben kiegészítő bevételi forrásokhoz is jutnak.

A Calypso csapata, a cég elnök-vezérigazgatója, George Schilling vezetésével azt tervezi, hogy az elkövetkező néhány hétben különböző amerikai és európai mobilszolgáltatóknak mutatja be az új C1250i telefonkészüléket.

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50