Elnézést kér az ékezetes doménnevekkel ügyeskedő hencidai cégvezető

Szalay Dániel, 2005. május 1. 18:15
Mint arról a Prim Online-on korábban beszámoltunk, egy hencidai betéti társaság ismert márkák ékezettel írott változataival megegyező .hu végű internetcímek tömeges regisztrációjába kezdett. Szerkesztőségünket ma megkereste a cég képviselője, aki nyilvánosan kért elnézést a márkanevek jogos tulajdonosaitól. Lázár Péter közölte, csak azt akarták bebizonyítani, hogy "ötletesek".
Lázár Péter közleményben szögezte le, nem közvetlen anyagi haszonszerzés motiválta cégét, amikor olyan doménekre adott be regisztrációt, amelyek ismert márkanevek ékezetes változatával egyeznek meg. Mint fogalmazott, a hencidai székhelyű H.I.A.C. '2004 Marketing Menedzsment Szolgáltató Bt.-nek valóban anyagi nehézségei vannak, azonban a doménneveket "nem a nagy anyagi haszon reményében kívántam értékesíteni, hanem a mini bétémre szerettem volna felhívni a zsúfolt internetpiac résztvevőinek figyelmét, lássák, hogy valóban ötletesek vagyunk és van szerepünk a magyar piacon".

"Ha egy népszabadság.hu-t a Népszabadság című lapnak átadtunk volna 5 ezer forintért, nem csak a topdoménben értünk volna el presztízst, hanem a korrektségben is. Korrektek lettünk volna a tekintetben, hogy pusztán a regisztrációs díjat kértük volna el ezért a névért. Lehetőségem viszont nem volt a doméneket átadásra felajánlani, hiszen az ISZT nem engedett át egyetlen topdomént sem a bejegyzési eljáráson. Ezúton kérek bocsánatot minden cégtől és cégvezetőtől, akit ezzel a szándékommal feldühítettem vagy kellemetlen helyzetbe hoztam" - üzente meg Lázár Péter.

Mint azt megírtuk, a már említett gazdasági társaság a népszabadság.hu, a 168óra.hu, a magyarhírlap.hu, az allianz-hungária.hu, a rádióextrém.hu és az állazalku.hu címeket próbálta regisztráltatni.
Kulcsszavak: jog domain

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei hazai kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a gyártó hazánkba. Ezek között több okosóra modell is szerepel, amely a FIT 3-mal kiegészülve szinte minden árponton kínál iOS és Android kompatibilis eszközöket a vásárlók számára. Megérkezett az e-SIM képes WATCH 4 Pro Space Edition, valamint a Watch GT 4 új, sportosan elegáns zöld színváltozata is. Az okoskarkötők kategóriájába jött az új Band 9, de a nyitott kialakítású, ékszer-szerű FreeClip fülhallgató is kapható már nálunk. 

2024. június 1. 11:50

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

10 ezer európait kérdeztek meg a portréfotózásról

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52