Siemens-mobil: Az Acer visszalép, de jön a Motorola?

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 25. 10:37
A krízishelyzetben levő Siemens telekommunikációs részlegének jövője ismét kérdésessé vált. Legfrissebb információk szerint az Acer szóvívője Henry Wang bejelentette, hogy a vállalat nem kíván befektetni a Siemens említett részlegébe.
Az egyik német napilap szerint azonban egy másik érdeklődő lépett be a képbe, az amerikai székhelyű mobil-konszern a Motorola. A lap ismertette még, hogy a két vállalat közötti tárgyalások már elég rég folynak, és a Siemens nagy reményeket fűz a Motorolával folytatott tárgyalások sikeres végkimeneteléhez.

A Siemens azonban több vasat is tart a tűzben, mert igen jó kapcsolatokat ápol a Nortel telekommunikációs társasággal is. Akár a két vállalat jövőbeni együttműködésének elmélete sem vethető el. A számtalan elképzelhető kooperatív elmélet terjedését azonban a Siemens nem kívánta kommentálni, hanem inkább a 27-ei félévi mérleget bemutató előadáson szeretne a vállalat igazgatója Klaus Kleinfeld tiszta vizet önteni a pohárba, és közzétenni jelenlegi helyzetüket, és jövőre vonatkozó terveiket.

A gazdasági elemzők azonban úgy vélik, hogy a Siemens mobil-részlegének ebben a félévben is óriási veszteségei voltak, ami meghaladhatja akár a 100 millió dollárt is. Kleinfeld csak annyit árult el, hogy a saját erőből való talpraállásig, a részleg eladásáig bármi lehetséges.

Kiváló kameraképességekkel és emberközpontú kijelzővel érkezik a HONOR 200 Lite

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 11:46

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59