Magyarországi képviseletet nyitott az SPSS Inc.

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 13. 08:45
Önálló magyarországi képviselet nyitott a világ vezető statisztikai szoftver szállítója, az amerikai SPSS Inc. - jelentette be Martin Young, az SPSS közép-kelet-európai régiójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
A magyarországi képviselet megnyitásától a következő 18 hónapban szoftver-értékesítésből, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokból - elsősorban oktatásból és tréningek szervezéséből, konzultációs tevékenységből - mintegy 500 ezer dolláros bevételt várnak. A cég a kelet-közép-európai térség többi országában már markánsabban van jelen, például a csehországi cégük árbevétele évi 1 millió dollár körüli - mondta a régió-vezető.

A magyarországi képviseletet ellátó SPSS Hungary Kft.-t 2004 augusztusában négy magán személy alapította 3 millió forintos törzstőkével - mondta Lippert Krisztián, az SPSS Hungary Kft. ügyvezetője. A kft. pályázaton nyerte el az SPSS képviseleti jogát, a pályázaton indult az amerikai cég eddig három viszonteladója is.

A SPSS Hungary 14 éve van jelen Magyarországon, elsősorban pénzintézetek - közülük a legnagyobb az OTP Bank -, telekommunikációs cégek - legnagyobb partnerük a T-Mobil -, valamint egyetemek, akadémiai intézmények, piackutató cégek tartoznak ügyfeleik közé. A három korábbi disztribútor az elmúlt 14 év alatt több ezer szoftverüket értékesítette Magyarországon.

Kulcsszavak: +céginfo SPSS SPSS-hu

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59