A KPMG nyerte a VTMSZ legjobb tanácsadási projektért járó díját

forrás Prim Online, 2005. március 30. 20:58
A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) a KPMG-nek ítélte a 2004-es év legjobb tanácsadási projektjéért járó Garai Tamás Díjat. A KPMG tanácsadói csapata a Kormányzat számára készített stratégiai tervezési módszertannal érdemelte ki a neves szakemberekből álló ötfős zsűri díját.
A KPMG a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából dolgozott ki egységes módszertani keretrendszert, amely segítséget nyújt az egyes ágazatoknak saját stratégiájuk elkészítéséhez. A módszertan kidolgozásának célja az volt, hogy az egyes stratégiák azonos paraméterek alapján, egységes szerkezetben készüljenek, és főbb kritériumaik összevethetők legyenek. Az elkészült dokumentum egyebek mellett rögzítette a stratégiai tervezés folyamatának lépéseit, a kapcsolódó intézményi követelményeket, a stratégia felépítését és a szükséges stratégiai dokumentumtípusokat.

Dr. Gonda György, a VTMSZ elnöke szerdán adta át a díjat a KPMG Tanácsadó Kft. projektvezető igazgatójának, Matolcsy Jánosnak. Gonda György a zsűri döntését indokolva elmondta:

„Öt nagyszerű projekt közül csaknem egyhangúlag a KPMG munkáját ítéltük a legjobbnak a kiváló projektvezetésért, a magyar közigazgatás számára valódi értéket képviselő új megközelítésért és -nem utolsó sorban- a példaértékű világos, közérthető nyelvezetért.”

Matolcsy János szerint az elkészített stratégiai módszertan valóban aktuális és mindeddig hiányzó területre irányította rá a figyelmet, hiszen az ország hosszú távú fejlődése szempontjából alapvető fontosságú, hogy minden területen hasonló alapokra épített stratégiák készüljenek, majd ezek alapján határozzák meg a legfőbb fejlesztési irányokat.
Kulcsszavak: VTMSZ +céginfo díj KPMG

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Az MI bevezetése csak az út kezdete, a helyes alkalmazása sok vállalkozás számára már most is létkérdés a versenyképességhez

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 14:01

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36