Megtalálták Magyarország legrégebbi Intel processzorral futó PC-jét

Lezárult az Intel, az Albacomp és az IT-BUSINESS közös versenye

forrás Prim Online, 2005. február 28. 17:03
Az Intel az Albacomppal és az IT-BUSINESS-szel karöltve indított kezdeményezésének az volt a célja, hogy megtalálja Magyarország legrégebbi – Intel processzort tartalmazó – asztali számítógépét, és ezáltal is felhívják a figyelmet a korosodó PC-k cseréjének szükségességére. A majd negyed évszázados nyertes gép Horváthné Károlyi Piroska, szombathelyi vállalkozó tulajdona. A vállalkozó egy új, Intel® Pentium® 4 processzoros Albacomp Activa Home csúcsgépet nyert ajándékba.
A PC állomány elöregedése komoly anyagi és technikai problémaforrás a vállalkozásoknál. Egy öreg PC még működőképesnek tűnik, de a legtöbb új alkalmazás nehezen vagy egyáltalán nem fut rajtuk. A bővítésük igen nehézkes, időigényes. Egyre gyakoribbak az időszakos leállások, így értékes munkaidő (vagy akár információ) veszik el.

„Az üzleti célú PC felhasználás esetén a hatékonyság és a biztonság igen fontos szempont. Korunk PC-jével szemben támasztott elvárások a magasabb szintű teljesítmény, méretezhetőség és maximális megbízhatóság. Ezeknek a szigorú követelményeknek csak a korszerű gépek képesek maradéktalanul megfelelni.” – mondta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

A Gartner Dataquest piackutató vállalat tavaly közzétett jelentése szerint 2004-ben világszerte mintegy 100 millió PC-t cseréltek le tulajdonosaik újabb konfigurációkra, idén pedig további 120 millió személyi számítógép helyett vásárolnak újat. A piackutató szerint a világszerte használatban levő PC-k több mint 30 százaléka már legalább három éves, vagyis megérett a cserére.

A hazai PC-állományt tekintve elmondhatjuk, hogy a hazai cégek desktop állománya közepesen fejlett. A hordozható eszközök tekintetében általában fejlettebb, jobb minőségű gépekkel találkozunk, mint a desktop eszközök esetében. Az információk gyorsabb áramlása, az adatfeldolgozás sebességének növelése elengedhetetlen feltétele lett a vállalatok mindennapi működésének. A modern hardverek jelenlétét a naprakész információk iránt támasztott kereslet megugrása is mindenképpen megköveteli.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50