Next Generation Telecoms Fórum Budapest 2005

Magyarországon került bemutatásra a Microsoft és a media-streams.com internet-alapú (VoIP) telefonálást támogató megoldása

forrás Prim Online, 2005. február 23. 10:20
Ismét óriási érdeklődés övezte a Next Generation Telecoms Fórumot, amelynek Prága után idén Budapest adott otthont. A 2005. február 21-22-én lezajlott esemény fő témája ezúttal a hálózatfejlesztés volt. A rendezvény keretében sor került a Microsoft és a media-streams.com által kifejlesztett – internet-alapú kommunikációs megoldásokat egyesítő – eszköz, az e-phone bemutatására is.
A Next Generation Telecom Hálózatfejlesztési Fórum lehetőséget biztosít az iparág döntéshozói számára, hogy a rendezvény során személyesen is megvitassák a hálózatfejlesztés jövőbeli tendenciáit a közép-kelet-európai régióban. A legmodernebb megoldások alkalmazása óriási jelentőséggel bír a bevételek növelése, az újabb felhasználók bevonása és a kapcsolatok kiszélesítése szempontjából.

Felismerve az e területen jelentkező igényeket, a media-streams.com a rendezvény keretében bemutatta új, Microsoft Office Rendszerre épülő megoldását. Az új kommunikációs eszköz integrálja a Microsoft Office Outlook 2003, a Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Office Live Communications Server 2005 előnyeit.

Az e-phone lehetővé teszi az internet-alapú telefonálást a PC-re és a helyi hálózatra támaszkodva anélkül, hogy akár telefonkészülékeket, akár telefonközpontot (PBX-et) kellene üzemben tartania a vállalatnak, és ezzel új mércét állít fel az irodai kommunikáció területén. A megszokott távközlési szolgáltatásokon túl lehetőséget biztosít integrált hangüzenetek küldésére, és linkelési lehetőséget kínál már meglévő adatbázisokhoz. Ráadásul mindezen szolgáltatásokat egy megszokott, gyakran használt felületen (Microsoft Outlook) keresztül kínálja a felhasználóknak, amely biztosítja az információk digitális formában történő feldolgozását, tárolását.

Az e-phone fejlesztői nagymértékben támaszkodtak a Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Live Communications Server 2005 elektronikus levelezési és valós idejű kommunikációt lehetővé tévő funkcióira. A Microsoft Exchange Server 2003 a Windows Server 2003-mal és a Microsoft Office Outlook 2003-mal együttműködve nyújt szolgáltatásokat az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. Többszintű biztonsági funkciói fokozzák a vállalati döntéshozatal hatékonyságát és növelik a vállalatok versenyképességét, egyszerűbbé teszik az üzenetkezelő rendszerek felügyeletét, amely megnöveli az informatikai szakemberek hatékonyságát.

A már Standard és Enterprise változatban is elérhető Microsoft Live Communications Server 2005 segítségével a vállalati azonnali üzenetkezelés és jelenlétészlelés előnyei kiterjeszthetők a távoli üzleti partnerekre, ügyfelekre, munkatársakra és szállítókra is, akik így hamarabb kapcsolatba léphetnek egymással, gyorsabban és egyszerűbben kommunikálhatnak, lerövidítve ezzel a döntéshozatali folyamatokat.

Kulcsszavak: Microsoft fórum VoIP

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59