A Verizon nem hivatalos ajánlatot tett az MCI-re

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 11. 09:30
Az amerikai Verizon Communications Inc. távközlési társaság készpénzes és részvényes nem hivatalos ajánlatot tett a távolsági beszélgetésekre specializálódott amerikai MCI cégre - jelentette csütörtökön a Wall Street Journal vonali kiadásában.
Az ajánlat a lap szerint megközelíti a QWest Communications International Inc. telefontársaság nemrégiben tett 6,3 milliárd dolláros ajánlatának értékét.

A tárgyalások a Verizon és az MCI között felgyorsultak, bár az ügylet még mindig zsákutcába juthat. Egyelőre hivatalos ajánlatot nem tett a Verizon.

A New York-i székhelyű Verizon a legnagyobb amerikai telefontársaságok között van. A brit Vodefone-nal együtt irányítja a nagyságra második amerikai mobilcéget, a Verizon Wirelesst.

Az MCI-t korábban, WorldCom néven az egyik legnagyobb amerikai céges mérleghamisítási botrányban emlegették.

Elemzők az ajánlat kapcsán ismételten rámutatnak, hogy az amerikai távközlési iparban gőzerővel halad a koncentrálódás: ennek legutóbbi fejleményeiként az SBS Communications 16 milliárd dollárt fizet az AT&T-ért, a Sprint pedig 35 milliárd dollárért vásárolja fel a Nextel Communications mobilcéget.
Kulcsszavak: Verizon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38