GTS Datanet - az idén 12-13 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 16. 08:11
A GTS Datanet Távközlési Kft. az idén több mint 10 milliárd forint árbevételt ér el, ami 12-13 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte Szathmári Géza, a társaság vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató elmondta, hogy a társaság az idén 1,5 milliárd forintot költ beruházásokra, egyebek mellett nyugat-európai hálózatának fejlesztésére, illetve egy Budapest-Arad közötti üvegszálas hálózat üzembe helyezésére. Szathmári Géza nem közölte, hogy a társaság az idén milyen kamat-, és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti (EBITDA) eredményt ér el, csupán annyit mondott, hogy az nagyobb lesz, mint a beruházásokra fordított összeg, s növekedési üteme meghaladja az árbevételét.

A GTS Datanetnek 65 ezer ügyfele van: közülük 15 ezer ADSL-előfizető (szélessávú internet), míg 40-45 ezren a hagyományos betárcsázós módon, (dial up) érik el a világhálót. A társaságnak további 4-5 ezer hangszolgáltatásra előfizető ügyfele van, míg mintegy ezren adathálózati előfizetők. A vállalat előfizetőinek kétharmada magánügyfél, akik az árbevétel 20-30 százalékát adják.

Szathmári Géza elmondta, hogy az idén a növekedés motorja egyértelműen a hangszolgáltatás volt. Hozzátette: a társasághoz a számhordozás lehetőségével élve 410 ügyfél mintegy 6.000 számot hozott, miközben a cégtől gyakorlatilag nem pártolt el senki. A cég árbevétele jövőre várhatóan 10-20 százalékkal nő, és a GTS Datanet tovább terjeszkedik. A vezérigazgató elképzelhetőnek tartotta, hogy vidéki internetes cégeket vásárolnak fel, illetve más társaságoktól ügyfélkört, vagy üzletrészt vesznek.

Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta: a cég pénzügyi lehetőségei nagyon jók, ilyen értelemben nincs korlátja az akvizícióknak. A sajtótájékoztató keretében bemutatták a társaság új budapesti, a Duna Plazában lévő ügyfélszolgálatát is, ahol egyebek mellett tíz multimédiás számítógépen keresztül érhetik el az ügyfelek a világhálót.

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38