A UNISYS teljes mellszélességgel az Itanium 2 mellett

Zsadányi Pál, 2004. november 22. 09:47
Miközben az Intel az Itanium második generációjának a kudarcát kénytelen beismerni az asztaligép-szektorban, a szerverek körében az Itanium 2 igenis komoly súlyra tett szert. Mindenesetre a UNISYS legújabb szerverajánlata már az Itanium 2 processzorokat is tartalmazza a szervereik teljes palettáján, az egyik pedig 32-bitesekkel hibrid konfigurációban is. Emellett, a támogató 64-bites szoftverkörnyezetet is frissítették úgy, hogy az kihasználja az új generációs processzor lehetőségeit.
Egyszerűbb átállás

A UNISYS november elején kiadott közleménye azt hangsúlyozza, hogy az új, Itanium 2-es processzorokkal szerelt ES7000-es családbeli szerverei, az IA64-es és IA32-es generáció vegyes használatát megengedve, és a továbbfejlesztett támogató 64-bites szoftver környezetet használva, a vállalatok, a cég szervereivel, könnyebben állhatnak át az Itanium 2 processzoros hardvergenerációra.

Az egyetlen hibrid: az ES7000/460-as


A cég szerint - a három új modell közül - az ES7000/460-as szerverük a piacon jelenleg az egyetlen olyan modell, amely vegyes processzoros konfigurációban is tud dolgozni. Az Itanium 2-es mellett Intel XEON MP, multiprocesszoros üzemmódra optimalizált 32-bites processzorokat is tud egyidejűleg kezelni. Mindezt igen széles teljesítmény tartományban méretezhetően. A szerver maximálisan 48 processzort tud kezelni, ebből 32 XEON MP- és 16 Itanium 2-est (Itanium 9M), de rendelhetők 4, 8, 16 és 32 processzoros konfigurációk is. Minden modell azonnal kapható a legfrissebb Intel Itanium 2 processzorokkal, Microsoft Windows Server 2003, Red Hat Enterprise Linux vagy Novell SUSE Linux Enterprise Server szoftverrel, valamint a Sentinel felügyeleti szoftver legújabb fejlesztéseivel.

Minden program natív módban futhat!

A hibrid technológia lehetővé teszi, hogy az alkalmazók mind a régebbi fejlesztésű 32-bites, mind az Itanium korszakra optimalizált újabb programrendszereiket natív módban, a leghatékonyabb szerver támogatással futtathassák. Ez a többrétegű architektúrát alkalmazó cégek informatikai igényeinek a minden eddiginél jobb kiszolgálását teszi lehetővé, olyan platformok hatékony üzemeltethetőségével, mint az SAP, a PeopleSoft vagy a Siebel, a mai követelményeknek megfelelő 64-bites adatbázisok támogatását is beleértve.

Petabájtos kezdeményezés


Ha már a 64-bites adatbázis technológiánál tartunk, meg kell említeni, hogy a UNISYS komolyan foglalkozik a közeljövőben egyre nagyobb problémát jelentő hatalmas adatbázisok minél hatékonyabb, főleg gyorsabb kezelését biztosító hardver-szoftver megoldások kifejlesztésével is. Bár az igen nagy adatbázisok kezelése nem új probléma, az ilyen adathalmazok megjelenése azonban most kezdett felgyorsulni. Az ipari fejlődés akadályává válhat, ha a petabájtos (1 trillió bájtos) adatbázisokból nem lehet az adatok elérését és frissítését a jelenlegi eszközbázissal elérhetőhöz képest nagyságrendekkel felgyorsítani. Mindezt, megfizethető áron. A kutatásokban a UNISYS partnerei: a Microsoft és a Cornell Egyetem.

Unisys Sentinel: az Intel alapú vállalat előnyei


A Unisys, az adatbázis-felügyeleti szoftverének, az Application Sentinel for SQL Servernek a tökéletesítéseit is bemutatta. Az Application Sentinel for SQL Server 2.0 a 64 bites támogatás révén valós idejű diagnosztikai és optimalizálási funkciókat kínál, amelyek több mint negyven százalékkal javítják az adatátvitelt, ugyanakkor 20 százalékkal csökkentik a válaszidőt és 25 százalékkal a processzorkihasználtságot. A 2.0-ás kiadás, amely az ES7000 vagy a ClearPath Plus szerverek 32 és 64 bites Windows partíciójában áll rendelkezésre, javítja az üzletiintelligencia-alkalmazások teljesítményét az OLAP-implementációkhoz és a trendelemzésekhez nyújtott új támogatási funkciókkal.

További információk a UNISYS hazai irodájától kaphatók (magyar honlapja nincs, marad a telefonkönyv!).
Kulcsszavak: szerver Unisys

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05