eTel Magyarország: honlap vakoknak és gyengénlátóknak is

forrás Prim Online, 2004. november 4. 12:12
A magyar távközlési piac szereplői között elsőként a vakok és gyengénlátók számára is hozzáférhetővé tette honlapját az eTel Magyarország.
A mintegy 40 ezer magyarországi súlyosan látássérült ember először juthat teljes körű távközlési információkhoz internetes felolvasó szoftver és braille kijelző használatával.

A látási fogyatékkal élők részére a számítógépes hálózatról érkező információ közvetítésének módja a hallás vagy tapintás, esetenként együtt a kettő, a beszédszintetizátor és a braille kijelző használata. Ezen eszközökkel a szöveges információhoz való hozzáférés nagyjából megoldott. A tájékozódás a grafikus felületekkel válik igazán bonyolulttá számukra, hiszen egy honlap képfájljaival a képernyőolvasó program nem tud mit kezdeni.

Az eTel Group hazai leányvállalatának új vakbarát weblapján a vakok és látássérültek felolvasószoftver segítségével kényelmesen böngészhetnek a híranyagok között. Képekre való hivatkozásként kis ábrák szerepelnek anchore-ként a weboldalon, a beírt szövegből pedig ők is megtudhatják, hogy mi szerepel az adott képen. A honlap egyéb technológiai újításai közé sorolható többek között a barátságos URL címek alkalmazása, amelyek egyértelművé teszik az adott oldalon elérhető információtartalmat, a strukturált, azaz jelentéstani felépítés, amelynek következtében a weboldal tartalmát a keresőmotorok pontosabban indexelik, így nagyobb lesz a találati pozíciók száma. Ennek a strukturált felépítésnek, illetve a tartalom és megjelenés szétválasztásának köszönhetően a szoftver csak a tartalmat olvassa fel, így a vakok és gyengénlátók számára is gyorsan és egyszerűen érhető el minden információ.
Kulcsszavak: egészségügy eTel

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17