T-Mobile: új internetcsomag és gyorsabb mobil-adatátvitel

forrás Prim Online, 2004. október 28. 13:20
A T-Mobile GPRS 300 néven december 1-jétől a mobilinternetet rendszeresen használó ügyfeleinek új előnyös díjcsomagot vezet be, és 2004. december végére az EDGE-lefedettség megtöbbszörözésével Budapest majdnem egész területén nagyobb sebességű mobil-hozzáférést kínál a világhálóhoz.
2004. december 1-jétől a GPRS 300 díjcsomagot a mobilcég előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei egyaránt igényelhetik, így havi 6000 forintért 300 MB-nyi adatot forgalmazhatnak. A csomagban foglalt adatmennyiség felhasználásában nincs megkötés, azaz a nap bármely szakában használható az internet és küldhetők, fogadhatók az e-mailek. Amennyiben az átlagos felhasználást figyelembe véve nagyjából 60-80 órányi folyamatos internetezésre elegendő adatmennyiség kevésnek bizonyulna, a csomag előfizetője alacsony forgalmi díjak mellett továbbra is használhatja a szolgáltatást. Ebben az esetben csúcsidőben 2, csúcsidőn kívül 1, éjszaka 0,30 forintba kerül 10 kbyte forgalmazása. A Mobil Internet csomagot használók átalánydíjas kiegészítő csomagot rendelhetnek, így a már meglévő 50 MB mellett további 250 MB-ot használhatnak fel és ezen felül kedvezőbb forgalmi díjakkal számolhatnak. Mindkét csomag díja magában foglal egy 10 MB-os t-email postafiókot és 50 db, 750 forint értékű értesítő SMS üzenetet is.

EDGE-lefedettség Budapesten

Tavaly év végén a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként és egyedüliként vezette be a gyorsabb EDGE szolgáltatást, amely decemberre Budapest területének több mint 90 százalékán elérhető lesz. Az EDGE révén arra alkalmas készülékkel ISDN-hez hasonló, a GPRS-nél átlagosan háromszor gyorsabb átviteli sebességgel lehet internetezni, és nem csak a fájlletöltés, hanem a nagyobb méretű e-mail-ek küldése is lényegesen gyorsabbá válik. A legkorszerűbb GSM technológia alkalmazásával szoftveres tömörítés és minőségromlás nélkül a gyakorlatban akár 100 kbps letöltési és 50 kbps feltöltési sebesség érhető el. Használatához GPRS szolgáltatásra és megfelelő készülékre van szükség, azonban a GPRS-en túl külön beállításokat nem igényel és díjazása megegyezik a GPRS-szel. A T-Mobile hamarosan az EDGE elérésére alkalmas kártyatelefonokkal bővíti kínálatát és a gyors mobilinternet - a telefont modemként alkalmazva - asztali számítógépekkel is használható. Az EDGE lefedettségi térkép a www.t-mobile.hu oldalon egyéni ügyfelek részén, az Ügyfélszolgálat menüpontban érhető el.
Kulcsszavak: EDGE T-mobile-hu GPRS

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50