Eqqu, a titokzatos új levelező rendszer, ami ráadásul fizet

Zsadányi Pál, 2004. július 29. 14:40
A világháló átütő alkalmazása, az elektronikus üzenetközvetítés, a levélszemét korszak óta keresik a kiutat a korai - maximális szabadságot nyújtó - technológiai szabályok gátlástalan használata miatt elburjánzott szabadosságból. Egy ilyen kísérlettel a cikkíró már találkozott. Most egy SPAM-levél hozott neki először hírt egy újabb rendszerről, ami épp a SPAM korlátozását ígéri. Sőt, még fizet is.
Az Eqqu.com hátterében álló fejlesztők annyira bíznak technológiájuk átütő sikerében, hogy egyelőre csak regisztrációkat fogadnak el az ő levelezőjük használatára, de a technológiai háttérről nem mondanak el semmit. A cikkírónak egy szokásos levelező listájáról érkezett pletyka további információja szerint az Eqqu (egy, a szolgáltatás technikai részleteire utaló akronim) szolgáltatás októberben fog indulni, úgyhogy a titkolódzásnak legkésőbb akkor vége szakad. Újabb hírlevél pedig azt újságolta az Eqqu-ról, hogy erejüket összekapcsolták az (angliai gyökerű) Pay-Ace nevű komplex e-Business fizetési rendszerrel (hitelkártyától , a mikrofizetésekig, számlavezetés, valós idejű fizetés stb.), ami azonban teljes funkcionalitással csak 2005. január elsejétől indul. Egy fizetési interfésze már most működik (Privy-Pay néven).

Nos, kiknek volna érdemes már most csatlakozni az Eqqu-hoz? Leginkább azoknak, akik az üzenetközvetítő iparban dolgoznak vagy fejlesztenek. Hogy rajta tarthassák a kezüket ennek a technológiának a fejlődési stádiumain, és időben reagálni tudjanak.

Továbbá azoknak, akiknek olyan nagy üzenetforgalmuk van, hogy az üzenetenkénti megkereshető 1 dollárcentnyi fizetség, az MLM-ekből ismert 5 szintig tovább bővítve, valami értelmes hasznot is hozzon a konyhára. Hogy miből szerzi rá a pénzt az Eqqu? Hát, ez a fő rejtély. Csak egy tipp van rá: szabályozott hirdetésekből. Akkor most lesz benne SPAM, vagy nem? Meg ingyenes, sőt, fizetős, vagy nem? Vagy minden csak elnevezés kérdése?

Na, jó, aki akar, csatlakozik a cikkíró vonalaiba, aki még a piramis tetején kezdte. Ilyenkor van esély a jobb sikerre, a butácska MLM szabályok szerint. A e-pénznek a világhálón végképp nincs szaga. Egyelőre az adóhivatalok is bénák hozzá. Kérdés, meddig tart ez az eufórikus állapot? A szerencsejáték veszteségek kapcsán a törvényalkotók már ébredeznek!

A cikkíró által immár három éve figyelt net-MLM ipar mindenesetre még mindig egyre élénkebb (és hatalmas fejlődési utat futott be ez alatt), bár a SPAM törvény elkezdett betenni neki. Már most elkezdték az okosabbak off-line üzletekkel kombinálni az online szolgáltatásaikat (ilyen a spanyol C.A.N. - Community Action Network, ami világ céginformációs katalógus - WTD - kiépítésébe és kombinált diszkont + ATM hitelkártya terjesztésébe kezdett stb.).

Akit ezek további részletei is érdekelnek, keresse a cikkírót!
Kulcsszavak: mail spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36