250 MB ingyenes tárhely a Hotmailen

Milkovits Gábor, 2004. június 24. 19:55
A Microsoft mind ingyenes felhasználói, mind pedig fizetős ügyfelei számára jelentősen megnövelte a Hotmail e-mail szolgáltatása által kínált tárhely nagyságát.
A mostani bővítés révén az ingyenesen kínált tárolókapacitást 250 MB-ra, az éves szinten 20 dollár körüli összeget fizető felhasználók részére biztosított e-mail tárhelyet pedig 2 GB-ra növelte a Microsoft. Az intézkedés újabb állomás a Google, a Yahoo és a Microsoft között a levelezőszolgáltatások piacáért zajló versenyben, amelynek kiéleződését a Google azon áprilisi bejelentése hozta magával, amelyben az internetes tartalomszolgáltató 1 GB ingyenes tárhelyet kínált e-mail ügyfeleinek.

A Gmail elnevezésű szolgáltatás azóta komoly kritikákat kapott sajátos, a felhasználók szokásainak kifürkészésén alapuló, célzott hirdetési koncepciója miatt, amelyet a Google azóta részben módosítani is kényszerült. Az sem vet túl jó fényt a Gmail-re, hogy április óta még mindig nem sikerült beindítani teljes körű, kereskedelmi célú változatát, miközben mások, például a Lycos Europe már minden ügyfelük részére lehetővé teszik az 1 GB tárhely felhasználását (igaz, nem mindig ingyen). A Google kihívására természetesen a Yahoo is kénytelen volt reagálni, annak ellenére, hogy korábban a legtöbb cégnek az volt a célkitűzése, hogy a megnövelt memóriáért cserében pénzt kérjenek ügyfeleiktől. Így aztán a Yahoo 100 MB-ra növelte az általa ingyenesen kínált memóriát, a fizetősökét pedig 2 GB-ra bővítette. Erre licitált most rá a Microsoft, 250 MB-os ingyenes ajánlatával. Az Amerikában működő Ask Jeeves előzetes bejelentése szerint hamarosan szintén beszáll a versenybe - ők ígéretük szerint 125 MB tárhelyet biztosítanak majd ingyen a felhasználók számára.

A Microsoft a döntéssel párhuzamosan, látszólag attól függetlenül azt is bejelentette, hogy ezentúl ingyenes antivírus programot biztosít Hotmail ügyfelei számára, amely átvizsgálja bejövő leveleiket. A levelező szolgáltatások bővítésével kapcsolatosan egyre gyakrabban elhangzó bejelentések tükrében azt hiszem egyetérthetünk a Yahoo szóvivőjével, aki szerint az e-mail tárhely kérdése előbb-utóbb lekerül majd a napirendről, mivel a probléma jó időre megoldódik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50