Linksys vezeték nélküli alkalmazás külső HDD-khez

Milkovits Gábor, 2004. június 17. 22:17
A Linksys olyan újfajta terméket fejlesztett ki, amely alkalmas külső merevlemezes meghajtók egyszerre több PC-hez való vezeték nélküli csatlakoztatására.
A Linksys Storage Link elnevezésű megoldás segítségével az eddig csak egyetlen számítógépre csatlakoztatott külső merevlemezes meghajtókat vezeték nélküli összeköttetés révén egy teljes helyi hálózatba is be lehet építeni, ahol egyszerre több felhasználó is igénybe veheti azokat. A számítógépes adattároló-kapacitás növelésére használt külső meghajtók ebben az esetben egyfajta központi "könyvtár" szerepét tölthetik be, amelynek tartalmához bármely, a hálózatba kapcsolt PC-ről hozzá lehet férni. A Linksys új terméke vezeték nélküli összeköttetés révén képes összekapcsolni egy USB porttal ellátott külső merevlemezes meghajtót és egy az adott hálózathoz tartozó routert.

 

A Linksys Network Storage Link elnevezésű eszköz jelentőségéhez képest igen kevésbe, mindössze 99 dollárba kerül. A Cisco Systemshez tartozó Linksys a Maxtor merevlemezgyártóval közösen további olyan megoldások kifejlesztésén is dolgozik, amelyek szintén megkönnyíthetik a felhasználók számára az egyre nagyobb mennyiségű adat tárolását és kezelését.

Kulcsszavak: Linksys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05