Olcsóbb Norton Antivirus Thaiföldön

Milkovits Gábor, 2004. május 31. 19:12
A Symantec kibocsátotta Norton Antivirus vírusirtó szoftverének thai nyelvű változatát, amely feleannyiba kerül, mint az eredeti, angol nyelvű verzió.
A cég távol-keleti termékmenedzsere elmondta, hogy a vírusirtó program angol nyelvű változatai már régóta forgalomban vannak Thaiföldön, ám a most piacra kerülő változat az első helyi nyelvű verzió. Hozzátette, hogy a lépés hátterében az ország gyors gazdasági fejlődése, illetve a kormány által támogatott, nagyszabású, a felhasználók széles rétegeinek olcsó hardvert és szoftvert kínáló projekt áll. A Symantec ugyan nem közvetlen részese a projektnek, ám valószínűleg részesedni kíván az azáltal gerjesztett nagyarányú kereslet áldásaiból. A délkelet-ázsiai ország egyébként kiváló kísérleti terep azon cégek számára, amelyek csökkentett árú termékek kínálatával kívánnak versenyre kelni a fejlődő világban a csábítóan olcsó nyílt forráskódú szoftverekkel. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Microsoft tavaly éppen Thaiföldön hozta először forgalomba XP operációs rendszerének és Office programcsomagjának némileg csökkentett funkciójú, ám az eredetinél jóval olcsóbb helyi nyelvű változatát.

A Norton Antivirus 2004 thai verziója kb. 25 dollárba kerül és az ár tartalmazza az egyéves ingyenes frissítési lehetőséget is. A nemzetközi változat ezzel szemben 50 dollárba kerül. A Symantec egyelőre nem tervezi más termékeinek hasonló, a thai piacra szabott megjelentetését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50