A Computer Associates felvásárolta a Miramar-t

forrás Prim Online, 2004. március 22. 20:05
A Computer Associates (CA) bejelentette, hogy felvásárolta a deszktop migrációs eszközök vezető szállítójaként ismert Miramar Systems, Inc.-t. Molnár Imre, a CA magyarországi igazgatója szerint azzal, hogy a felvásárlást követően a Miramar Desktop DNA terméke a CA Unicenterbe integrálódik, tovább erősödik a CA globálisan is vezető deszktop felügyeleti megoldása, mivel így egy gépcsere esetén az egyedi munkahelyi beállítások megőrizhetőek és így akár egy tömeges PC-fejlesztés is zökkenőmentessé tehető, méghozzá igen gyors beruházás-megtérülés mellett.

Azok az egyéni felhasználók, akik új PC-t vásároltak vagy fejlesztés után vannak, jól ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor a korábbi megszokott munkakörnyezetet próbálják rekonstruálni. Ugyanez a helyzet azon vállalatok esetében is, amelyeknek egy bővítés vagy fejlesztés nyomán több tízezer PC-t kell kicserélniük. Ezek a kívások különösen aktuálisak napjainkban, mikor a hosszan húzódó deszktop fejlesztések hullámát célszerű minél inkább felgyorsítani. A biztonsági megfontolásokból adódó munkaállomás fejlesztések is a gyakori kiváltó okok közé tartoznak.

A számítógépek cseréjekor vagy fejlesztésekor, a DNA-t – vagyis azt, amely tartalmazza az alkalmazási beállításokat, a hálózati és nyomtató beállításokat, adatfájlokat és mappákat, email címtárakat, és a többit – maradéktalanul meg kell őrizni ahhoz, hogy az újbóli telepítés miatti megszakítás ne rontsa a végfelhasználó produktivitását. Ez a munka manuális formában időtrabló, munkaintenzív, nagy a hibalehetősége és nem utolsó sorban pedig költséges, amely nagyban növeli az újabb technika bekerülési költségét.

A CA Unicenter felügyelete megoldást nyújt a hardver- és szoftver leltárra, a szofter terítésre, a távvezérlésre, a vírusvédelemre és a hozzáférés kezelésre is. Az eddigi portfolió nemsokára kiegészül a Miramar szabadalmaztatott „Desktop DNA” megoldásával, amellyel központilag vezérelve, automatikus telepítéssel, áthelyezéssel valamennyi PC konfiguráció beállítása változatlan marad. Így jelentősen csökken a holtidő, nő a felhasználók elégedettsége, valamint a cégek rendkívül gyors ráfordítás-megtérülés mellett takarítanak meg IT erőforrásokat.

Kulcsszavak: CA +céginfo +fúzió

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

NMHH-kutatás: egyre szívesebben hallgatunk magyar előadókat

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.

2024. június 4. 17:37

Több területre kiterjedő együttműködést jelentett be az SAP és az AWS

Az SAP AI Core és az Amazon Bedrock alapmodell szintű integrációja a vállalati ügyfelek számára egyszerűsíti a manuális folyamatokat és generatív AI-alapú betekintést kínál vállalati folyamataikba

2024. június 4. 16:49

Díjnyertes HONOR Talents pályaművek mutatkoztak be a pekingi Palotamúzeumban

A HONOR megrendezte a második HONOR ESG Fenntartható Fejlődési Fórumot a pekingi Palotamúzeum Jianfu Palotakertjében.  A rendezvényt olyan szervezetek támogatták, mint az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezetének (UNIDO) Befektetési és Technológiafejlesztési Irodája (ITPO), a Központi Szépművészeti Akadémia (CAFA) és a Kínai Körforgásos Gazdaság Szövetsége (CACE). Az eseményen diplomaták, nemzetközi szervezetek, ipari szövetségek, egyetemek és vállalkozások vettek részt, hogy a fenntarthatóságot átfogó módon vitassák meg.

2024. június 4. 16:15

A magyarok tartozásainak 43%-a telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető

Friss adatok szerint a magyar lakosság tartozásainak majdnem fele telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető, a befizetések közel 84%-a pedig már banki átutalással történik – derül ki az EOS Magyarország kutatásából.

2024. június 4. 15:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47