A Lindows.com feladta a harcot a Benelux államokban

Hûvös Imre, 2004. március 13. 12:00
Hosszú évek macska-egér játéka után a Lindows.com Svédországot követően Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban is beszüntette a LindowsOS termék forgalmazását.
A belga Lin---s.com honlapon csak egy átirányítás jelenik meg, ahol a holland bíróság ítélete olvasható angol nyelven. Az amerikai honlap tetején pedig egy figyelmeztetés található azoknak, akik a Benelux országokban keresik a Lindowst. A figyelmeztetés alatti kapocsra klikkelve innen is a holland ítéletre futunk rá.

A január 29-én keltezett ítélet indoklásában igazat adott a Microsoftnak a Windowsszal való összetéveszthetőséget illetően, és nem fogadta el, hogy a Lindows a windows (ablakok) köznyelvi szóra rímel csak. A rendelkező rész 8 napot adott a cégnek, hogy minden közleményéről, honlapjáról eltüntesse a Lindows.com, LindowsOS vagy Lindows szavakat, erről értesítse a három országban üzemelő forgalmazóit, leállítson minden eladást, bárhonnan irányulnának ezekbe az országokba, sőt külön kitér arra is, hogy a raktáron levő LindowsOS-szel előinstallált számítógépekről is törölni kell az operációs rendszert. A büntetés a 9. naptól kezdve minden megkezdett napért 1000 euró naponta, egészen 90 000-ig terjedhetően, plusz mintegy 1000 euró azonnal fizetendő perköltség.

A történet még folytatódik, mert nem tudni, a bíróság hogyan fog viszonyulni ahhoz a trükkhöz, hogy a Lindows.com honlapja tegnapig www.lin---s.com volt, ahol, lássatok csodát, egy keresztrejtvényből kijöttek a "D", "O", "S" betűk.

A Microsoft pedig tovább üti a vasat amíg meleg, immár napi 100 000 eurót követelve azért, mert az egyesült államokbeli honlapon változatlanul olvashatók az eléggé el nem ítélhető szavak.

A kaliforniai San Diegóban bejegyzett Lindows.com cég a nemsokára kezdődő amerikai tárgyalás előtt áll.
Kulcsszavak: Lindows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59