Wiera Kft.: nyilvános HotSpotok nemcsak a Royalban

Kovács Attila, 2004. március 10. 15:13
A Wiera Kft. sajtótájékoztatót tartott március 10-én a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal-ban. A sajtótájékoztató célja annak a nagysebességű (akár 1,5 Mbit!sec-os) nyilvános vezeték nélküli HotSpot szolgáltatásnak a bemutatása volt, amely a szállodában és más már a cég által kiépített helyeken, különböző eszközökön (PC. Notebook, IPAQ stb.) keresztül vehető igénybe. A tájékoztatón részt vettek a Wiera partnerei is: technológiai fejlesztő és eszközgyártó cégek (HP, Intel, ServiceFactory).

Kálmán Tamás ügyvezető igazgató elmondta, a Corinthia Internacional szállodalánc magyarországi szállodáinak HotSpot szolgáltatója a Wiera Kft. A Corinthia Aquincum Hotel-t követően, a Wiera Kft. most adta át WiFi szolgáltatását a Hotel Royal szállodában is. "Ügyfeleink a szálloda szobáiban hálózati aljzatokon, míg a közös helyiségekben vezeték nélküli hálózaton keresztül vehetik igénybe a szolgáltatást" - hangsúlyozta Kálmán, hozzátéve, a szolgáltatás saját, vagy a szállodától igényelhető gépen, a felhasználói nevet és kulcsszót tartalmazó, előre adott időtartamra kifizetett Wiera HotSpot kártya megvételével és adatainak gépbe vitelével történik. A HP szállítja a szálloda részére a WiFi eszközzel felszerelt notebook gépeket, a Service Factory pedig a HotSpot menedzsment szoftvert. Z Intel, ellenőrizve a Wiera rendszerét, logóit teszi közzé a HotSpot területén, mintegy bizonyítva, hogy nemzetközileg "szabványos" vezeték nélküli eszközökről és elérési helyről van szó.

A Wiera eddig a HotelAquincumban és a Royalban készítette el a WiFi technológiájú internet-elérést, rövidesen a Budapest Hilton, a Normafa Hotel, a Mérleg-utcai Starlight Suiten Hotel, a margitszigeti Ramada és a Hotel Platanus következik. Idén több, mint 20 Hunguest Hotelben lesz hasonló elérés, az év végére mintegy 200 HotSpot létesítését tervezi a Wiera.

Kétféle árkategóriát alakítottak ki, egyet az ötcsillagos, egy másikat a többi szálloda részére. Az időfüggő árazás során félóra használat a Royalban bruttó 1300 forint, két óra 3000 Ft, és így tovább. A három és négycsillagos szállodákba ennek az árnak kb. a 60%-át fizetik a rendszer használói.

Kulcsszavak: Wiera Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50