Előrelépés az együttműködésben a 3GSM Világkongresszuson

forrás Prim Online, 2004. február 23. 17:47
A 2004-es 3GSM Világkongresszuson Cannes-ban az Ericsson bemutatja a 3G szolgáltatások folyamatos fejlesztésének eredményét, nyolc vezető kézikészülék-gyártó együttműködő, kereskedelmi forgalomban lévő készülékeinek segítségével.
A látogatók megismerkedhetnek az élő videotelefonálással és különböző folyamatos, valós idejű szolgáltatásokkal. Mindez a kereskedelmi kézikészülékek és rendszerek valódi WCDMA együttműködése felé tett, hatalmas lépéseket bizonyítja.

Steve Walker, a Sony Ericsson globális termékmarketingért felelős elnökhelyettese a következőket nyilatkozta: "A Sony Ericsson elkötelezett aziránt, hogy telefonjaival együtt lenyűgöző élményt nyújtson az alkalmazások terén is. Az élő videotelefonálás és a folyamatos, valós idejű videoalkalmazások bemutatása azt bizonyítja, hogy léteznek olyan vonzó fogyasztói alkalmazások, amelyek a fejlett 3G lehetőségeket kiaknázó szolgáltatások fellendülésének mozgatórugói lehetnek."

"A Nokia számára fontos a szoros együttműködés az összes nagyobb szállítóval annak érdekében, hogy a felhasználók minél hamarább megtapasztalhassák a 3G WCDMA kínálta lehetőségeket." - nyilatkozta Joe Coles, a Nokia multimédiás termékek képkezelési üzletágának marketing-igazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy iparágvezető 3G készülékeinkkel hozzájárulhatunk ehhez a demonstrációhoz, és bemutathatjuk a valós idejű, folyamatos videoszolgáltatást, amely lehetővé teszi a tartalomszolgáltatást a 3G korai fázisaiban."

"Az együttműködés létfontosságú a készülékgyártók és az infrastruktúra-szállítók között" - jelentette ki Bob Schukai, a Motorola globális 3G üzleti fejlesztési igazgatója. "2003 folyamán a Motorola sikeresen leszállított négy UMTS végberendezést, amelyek segítségével a fogyasztók új szolgáltatásokat tapasztalhatnak meg, ráadásul kompatibilisek más készülékgyártók berendezéseivel is. Az Ericsson kezdeményezésére létrejött cannes-i bemutató is bizonyítja a Motorola elkötelezettségét az iparági együttműködés iránt: mindannyian az UMTS globális bevezetésének sikeréért dolgozunk."

Byung Duck Cho, a Samsung Electronics K+F csapatának ügyvezető alelnöke a következőket nyilatkozta: "Nagy elégedettségünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az Ericsson vezető technológiájával összhangban lévő, csúcstechnológiát képviselő 3G multimédiás kézikészülékeinket. Folyamatosan fejlesztünk innovatív készülékeket az európai piacra."

"Ezzel az iparági kezdeményezéssel megmutathatjuk a szabványosítás jelentőségét. Utat nyit új és más szolgáltatók választékától különböző fogyasztói szolgáltatások bevezetése felé, illetve bizonyítja a WCDMA folyamatos piaci fejlődését is" - jelentette ki Torbjörn Possne, az Ericsson rendszerüzletágának értékesítési alelnöke.

Az Ericsson támogatja a nyílt szabványokra épülő megközelítést, mivel így ösztönözhető, hogy sok különböző készülék- és mobilplatform-szállító vonzó és együttműködő 3G készülékek széles választékát nyújtsa a felhasználóknak. A nyolc készülékszállító részvételével és több mint tíz, kereskedelmi forgalomban lévő készülékkel megrendezett bemutató bizonyítja a WCDMA-kompatibilitás terén tavaly óta megtett lépések jelentőségét.

A WCDMA előfizetések számának növekedése lendületet kapott: 2003 decemberének végére 2,8 millió mobilelőfizetés volt világszerte.

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59