OM: elérte a 10 milliárdot a Sulinet Expressz-vásárlások összértéke

MTI Sajtóadatbank, 2003. december 6. 22:19
Elérte a 10 milliárd forintot a Sulinet Expressz program keretében péntekig bonyolított vásárlások összértéke - tájékoztatta az Oktatási Minisztérium (OM) közleményben az MTI-t. A tájékoztatás szerint a Sulinet Expressz II. pályázat kiírásával a jövő évtől a programban résztvevő cégek körének bővülésére is számítani lehet. Jelenleg 1800 értékesítési ponton lehet a program keretében számítástechnikai eszközöket vásárolni.
"A július elején indult program hétről-hétre népszerűbb: minden hónapban látványosan növekedett a számítógépet, számítástechnikai eszközöket a Sulinet Expressz keretében vásárlók és tartós bérlettel megszerzők száma" - tartalmazza a minisztériumi tájékoztató.

A program koordinálását a november végén megalakult szakértői testület, a Projekt Tanács végzi. A szakmai tanácsadó testületbe az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat. A hetente ülésező tanács a Sulinet Expressz Program szakmai koordinálására, a program gyakorlati megvalósításának felügyeletére és ellenőrzésére, a felmerülő problémák kezelésére, valamint a Sulinet Expressz II. pályázati kiírás jóváhagyására jött létre.

A pályázat folyamatos, a programhoz való csatlakozás szándékát jelentkezési nyilatkozattal nyilváníthatják ki a cégek. Az új pályázat nyertesei legkorábban 2004. január 15-ét követően értékesíthetik a Projekt Tanács által elfogadott termékeket, amelyek közül jövőre kikerülnek például a digitális kamerák, projektorok és egyes hangfalak.

Az OM felhívja a sulinetes termékeket vásárolni szándékozók figyelmét, hogy a 2003. évi adóbevallásukban csak akkor igényelhetik vissza a 60 ezer forint adókedvezményt, ha a vásárláskor kiállított számlán 2003. évi dátum szerepel.

A 2004-ben kiállított számla alapján 2005-ben igényelhető vissza az adókedvezmény. A tárca arra kéri a programban résztvevő szállítókat és közreműködőiket, hogy erre a tényre hívják fel a vásárlók figyelmét.
Kulcsszavak: Sulinet

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59