Dataplex Kft.: kimagasló növekedés, bővülő szolgáltatási portfolió 2003-ban

forrás Prim Online, 2003. december 2. 14:22
Áttörést hozott a 2003. üzleti év a Dataplex Kft., az info-kommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás egyik magyarországi képviselője számára. A 2003 szeptemberében realizált forgalom 135 százalékkal haladja meg a 2002 hasonló időszakára vetített árbevételt. A magyar pénzügyi, távközlési, biztosítási és az ipari szektor vezető vállalatai 2003 decemberében már két és félszer akkora nagy biztonságú info-kommunikációs területet vesznek igénybe, mint egy évvel ezelőtt - jelentette be Felsmann Balázs, a Dataplex Kft. ügyvezető igazgatója kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Felsmann Balázs hozzátette, hogy az állami és privátszektorban az üzlet-kritikus adatkommunikáció iránt világszerte, így Magyarországon is növekvő mértékben megfogalmazódó igények, valamint az Európai Unióhoz való csatlakozásából fakadó infrastrukturális követelmények alapján a Dataplex látványos növekedésével számol 2004-ben is. A pénzintézetek már megkezdték az uniós követelményekre való felkészülést, és növekvő számban veszik igénybe a Dataplex nagybiztonságú adattárolási lehetőségeit.

A pénzügyi szervezetek adatvédelmi kockázatainak kezelésére ugyanis az Európai Unió bázeli szabályozása máris jelentős követelményeket fogalmaz meg. Mire Magyarország uniós tag lesz, a hazai pénzintézeteknek meg kell felelniük a bázeli előírásoknak. Ezek a kockázatkezelés minőségi fejlesztését a működési kockázatra kivethető díj mértékének megállapításával ösztönzik. A rizikótényezők között kiemelt helyen szerepel az adatkezelés és -továbbítás biztonsága. Ha a pénzintézet képes az ellenőrző szerveknek bizonyítani, hogy megfelelő intézkedéseket tesz a kockázatok csökkentése érdekében, a szerv alacsonyabb díjakat és tőkekövetelményeket határoz meg, javítva ezzel a bank piaci versenyhelyzetét. Az egyik legjelentősebb európai, bankkártya-alapú szolgáltatást Magyarországon is nyújtó pénzintézet, egyebek között, ilyen okokból veszi igénybe máris az infrastruktúra-szolgáltatások mellett az üzletmenet folytonossági szolgáltatást.

A Dataplex jövő évi fejlődésének további lendületet adhat az a körülmény, hogy a csatlakozást követően régióközpontjukat Budapestre áttelepítő multinacionális vállalatok számára sem a magyar, sem a térség más országainak piacán nincs versenyképesebb lehetőség, mint az, hogy Közép-Európa legnagyobb és legjobban felszerelt adatközpontjának szolgáltatásait vegyék igénybe regionális back-up, üzletmenet folytonossági és adattárolási feladataik ellátásához. Ez a folyamat egyébként 2003.-ban már elindult több pénzügyi és telekommunikációs vállalat Dataplexbe költöztetésével.

A Dataplex Kft. folyamatos fejlesztéssel kíván felkészülni meglévő és új bérlőinek a 2004. évi igényeinek kielégítésére. Ezek eredményeként Magyarországon elsőként szerzett ISO 9001-es minőségbiztosítási tanúsítványt info-kommunikációs infrastruktúra-szolgáltatásra, a multinacionális vállalatok igényei miatt ezzel egy időben pedig a brit UKAS intézet (United Kingdom Accreditation Service) önálló igazolását is. A minőségi auditot az SGS Hungária végezte.

A Dataplex portfoliója idén az üzletmenet folytonossági szolgáltatással bővült. A budapesti nagybiztonságú adatközpontban az üzlet folytonosságának biztosítására minden szükséges eszközzel felszerelt tartalék irodákat alakítottak ki az ügyfeleik számára. A legszigorúbb normákat és eljárási szabályokat is kielégítő biztonságú létesítményben készenlétben és folyamatosan karbantartják, tükrözik a szolgáltatásit igénybe vevő cégek informatikai rendszereit. Üzemzavar esetén a bérlő cég szakemberei a legrövidebb időn belül a Dataplexnél ugyanúgy dolgozhatnak tovább, mint megszokott környezetükben. Mire a munkatársak megérkeznek, már felélesztett szerverek, munkaállomások és hálózati kapcsolatok várják őket. Az irodában minden egyéb szükséges irodai eszköz is megtalálható.

A Dataplex szolgáltatásai - az adatközponttól néhány méterre, a létesítménynek is helyet adó Hungária Informatikai és Logisztikai Központ területén - egy távközlési szolgáltató számára kialakított, mintegy 1000 m²-es call centerrel és virtuális ügyfélkapcsolati terekkel is bővültek.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Gaming mindenkinek: nagy teljesítményű gaming kedvező áron

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 15. 19:31

My Mp3 Splitter 3.3.0.0

A felhasználóbarát My MP3 Splitter lehetővé teszi az MP3-as zenék vágását és szerkesztését. A program által készített új fájlnak ugyanaz lesz a hangminősége, mint az eredetinek, hiszen minőségveszteség nélkül tudja elvégezni a rábízott feladatot. Remekül használható telefonos csengőhangok létrehozására is. Az alkalmazás metaadat szerkesztési képességgel is rendelkezik.

2024. május 15. 18:17

Just Color Picker 6.0

A magyarul is tudó apró, de nagyon hasznos színfelismerő alkalmazással rendkívül egyszerű a színek azonosítása, mentése és szerkesztése. Kezelt formátumok: HTML, RGB, HEX, HSB / HSV, HSL, HWB, CMYK és Delphi.

2024. május 15. 18:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38