Az Ericsson nemzetközi interaktív szemináriumot rendez

forrás Prim Online, 2003. november 3. 20:53

Az Ericsson Magyarország 2003. november 3. és 7. között rendezi meg
„Constructive Thinking” című nemzetközi interaktív szemináriumát. A
rendezvény keretében a meghívottak az Ericsson legújabb, jövő
generációs széles sávú vezetékes- és mobil megoldásaival és
alkalmazásaival ismerkedhetnek meg. A szemináriumot Jambrik Mihály
államtitkár, Informatikai és Hírközlési Minisztérium, nyitja meg.
A nemzetközi szemináriumnak Budapest ad otthont, elismerve ezzel az Ericsson Magyarország régióban betöltött szerepét. A rendezvényen kivételes lehetőség nyílik arra, hogy a távközlési iparág meghatározó vállalatainak vezetői és szakértői az Ericsson munkatársainak segítségével, koncentrált formában, saját, kulcsfontosságú üzleti témáikra összpontosítsanak, megvitassák és értékeljék a piaci helyzetet, az iparági trendeket, illetve nyereséges, új üzleti lehetőségeket tárjanak fel cégeik és az iparág számára.

A szemináriumon közvetlenül megtapasztalhatók lesznek már működő, a harmadik generáció (3G) lényegét adó alkalmazások. Az UMTS infrastruktúrára épülő új alkalmazások jelentősen megnövelik az üzleti folyamatok hatékonyságát és minőségi változást hoznak majd mindennapjainkba: az új technológia egyrészt felgyorsítja a hazai információs társadalom fejlődését, ami fontos szempont az európai integrációs folyamat során. Másrészt, egy új iparág van kibontakozóban: a 3G technológia csak számtalan alkalmazással, szolgáltatással válik teljessé, így a nemzetközileg is jegyzett magyar szoftveripar új lehetőséget kaphatna.

Az Ericsson Magyarország K+F részlege komoly részt vállalt mind az UMTS fejlesztésekben, mind a 3G-n túlmutató kutatásokban.

A szemináriumon az érdeklődők a következő alkalmazások élő bemutatóját láthatják majd:

- MMS;
- ADC – Automatic Device Configuration, Automatikus készülékkonfigurálás, lehetővé teszi a mobilkészülékek automatikus konfigurálását SMS-ben érkező paraméterekkel;
- MEX – Mobile Extension, Mobilmellék, segítségével az Ericsson MD110 telefonalközponthoz mobilmellékek rendelhetők, amelyeken keresztül korlátozások nélkül vehetők igénybe különböző szolgáltatások;
- LBS – Location Based Services, helyfüggő szolgáltatások;
- Unified Messaging, Egységes üzenetkezelés – a koncepció lehetővé teszi, hogy különböző típusú üzeneteinket egyetlen felületen kezeljük;
- 3G videotelefónia;
- SSO – Single Sign On, Egyszeri bejelentkezés, segítségével a felhasználók mindössze egyszeri hitelesítést követően férhetnek hozzá különböző szolgáltatásokhoz;
- Blue Cordinator – mobil munkaerő-menedzsment alkalmazás, amely lehetővé teszi a mobilszolgáltatók számára, hogy professzionális adatszolgáltatásokat nyújtsanak mobil munkaerővel rendelkező vállalatok számára;
- Mobilmozi

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 4. 12:14

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

A világ top 50 EdTech vállalata között a Xeropan

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 21:17

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 3. 20:01

Ilyen volt a magyar rádiók zenei repertoárja 2023-ban

Összesen 103 év és kilenc hónapnyi adást sugároztak a magyarországi rádiók 2023. január 1-jétől december 31-ig – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, amely a magyar rádiók 2023-as zenei repertoárját vizsgálta. A teljes kínálatban a legtöbbet játszott előadó Rúzsa Magdolna volt. Az énekesnőt több mint két és félszer annyiszor hallhattuk, mint a huszadik helyezett Azahriah-t. A tavalyi év legsikeresebb hazai slágere a ValMartól az Úristen, a külföldiek közül Miley Cyrus Flowers című dala volt.

2024. május 3. 18:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55