Linksys Wirelles-B WLAN játékadapter játékszenvedélytől fűtött csatangolóknak

Zsadányi Pál, 2003. szeptember 23. 10:55

A WiFiPlanet hírlevele érdekes termék fölbukkanását jelezte. A WiFi
iparban vezető gyártó, a Linksys cég, a szélessávú rádió-LAN
technológia alkalmazásának egy új területét célozta meg, a játékipart.
A szélessávú WiFi szabványú rádió-LAN technológia egyre átütőbb
sikereket mutat föl, ami akár a 2,5G és 3G hálózati technológiák
alkalmazási területeit is megfúrhatja.
A játékszenvedélytől ittas mobil alkalmazók eddig is használhattak WLAN hozzáférést a játékaik időtől és helytől független élvezéséhez, de eddig bonyolult hardver-szoftver beállításokkal, mobil PC-kkel, PDA-kal kellett küszködniük. Ez a helyzet lényegében akadályozza ennek a technológiának az alkalmazását a nem számítástechnikai vénájú alkalmazók esetében. Erre jött rá a Linksys, amikor az online játékok használatára specializált adaptert fejlesztett ki.

A különösebben esztétikusnak nem mondható Linksys WGA11B Wireless-B WiFi kompatibilis, 2,5 GHz-es mikrohullámú sávban működő játékadapter az első fecske ebben a kategóriában. A normál LAN-konnektorral rendelkező játékkonzolokat tudja rádió-LAN-ossá varázsolni. Az új eszköz akár egy otthoni, akár egy közintézményben vagy szabad térben elérhető szélessávú, kábelmodemen vagy xDSL kapcsolaton át a világhálóra csatolt rádió-LAN hálózat vételi körzetében használható. A Linksys BEFW11S4 WLAN elérési pont és útválasztó lehet a rádióhálót menedzselő eszköz. Két Linksys modult azonban arra is használhatunk, hogy az egyik a játékkonzolt a helyi rádióhálóra kapcsolja, a másik pedig az online játékos közösséget érje el a világhálón.

Az áthidalható távolságot a helyi rádiókommunikációs környezeti feltételek befolyásolják, de a néhány száz métert is meghaladhatja. Két játékkonzol frekvenciaválasztóval függetleníthető. Az adapter egyáltalán nem igényel semmilyen külön meghajtó szoftvert, ami a használatát egyszerűsíti. A támogatott játékkonzol típusok: PlayStation2, Xbox és GameCube.

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Bekerülhet-e a hétköznapi életünkbe a robotika?

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 12:01

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Az LG 2024-es OLED evo termékei is bizonyítják a vállalat elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 09:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50