Közös fejlesztőközpontot épít az Intel és a Legend

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 28. 22:16
Közösen épít fejlesztőközpontot Kínában a chipóriás Intel, és Kína legnagyobb PC gyártója, a Legend. Az új központban a társaságok az otthoni hálózatokkal, illetve biztonsági megoldásokkal kapcsolatos fejlesztéseket fognak végezni.
A kínai Legend az ország PC piacának egyharmadát uralja, ráadásul a társaság kizárólag Intel processzorokat alkalmaz számítógépeiben. A két stratégiai partner a közeljövőben egy olyan, közös fejlesztőközpontot tervez létrehozni a Legend pekingi központjában, amelyben kezdetben 30 - 40 kutató fog dolgozni.

A közös kutatások középpontjában olyan technológiák fognak állni, amelyek lehetővé teszik a televíziók, számítógépek, és egyéb eszközök összekötését egy digitális otthoni hálózatba. Az új központ emellett a számítógépes biztonsági megoldásokhoz kapcsolódó kutatásokat is fog végezni.

A megállapodás anyagi részletei, illetve a kutatóközpont várható megnyitásának ideje egyelőre nem ismertek.

A kínai Legend, amely egy ideje az angol Lenovo márkanevet használja a társaság által forgalmazott PC-ken, a közelmúltban csatlakozott ahhoz az ipari szövetséghez, amely többek között a Microsoft, Sony, Hewlett-Packard, illetve Samsung cégeket tömöríti, és a digitális audió- és videóanyagok különböző elektronikai készülékek közötti továbbításának szabványosításán dolgozik.

A szövetség célja egy olyan szabványos interfész kialakítása, amely lehetővé teszi a digitális audió- illetve videó tartalmak továbbítását az otthoni digitális hálózatra kapcsolódó számítógépek, illetve szórakoztatóelektronikai eszközök között.

Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a weboldal tulajdonosok számára. Az eddig megszokott módon már többé nem vehető fel új kiadvány a Google Hírek kiadói központba (a Google Publisher Center-be).

2024. május 23. 16:11

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

A SPARK 20-sorozat készülékeiben a stílus, a funkció és a megfizethetőség találkozik az innovációval

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 10:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17