A Samsung a világ leggyorsabban fejlődő márkája

forrás Prim Online, 2003. augusztus 12. 14:45
[smallimage 1 left]A Samsung márka értéke több mint duplájára nőtt három év alatt, a világ vezető 100 cége között ez a legnagyobb növekedés. A vállalat márka értéke jelenleg 10,8 milliárd USA dollár, ami a 2002-es értékhez viszonyítva 31 százalékos növekedést jelent.

Az Interbrand, a világ vezető márkatanácsadója immár második alkalommal a Samsungot nevezte meg a világ leggyorsabban növekedő márkaneveként. Mindössze három év alatt a Samsung név értéke több mint kétszeresére – a 2001. évi 5,2 milliárdról a jelenlegi 10,8 milliárdra – nőtt. A 100 legnagyobb világcéget értékelő évenkénti Interbrand felmérés szerint a Samsung jelenleg a világ 25. legnagyobb márkája. 2002-ben a 34., 2001-ben pedig a 42. helyen állt, azaz két év alatt 17 helyet lépett előre.

A Samsung a multinacionális cégek szűk elitjébe tartozik, melyet a vásárlókkal, szellemi vezetőkkel és kereskedőkkel közös gondolkodásmód különböztet meg a többi cégtől. A Samsung holisztikus megközelítésben kommunikálja a globális márkanevet, melynek keretében számos független, de egy közös márkakép által vezérelt regionális stratégiát valósítottak meg.

A Samsung márkanév értékének dinamikus emelkedéséhez elengedhetetlen volt, hogy a vállalat kiemelten foglalkozzon az integrált globális reklám és marketing tevékenységgel, amelynek hangsúlyos eleme a folyamatos partnerség az Olimpiai Játékokkal.

„Elsőként Kun-Hee Lee elnök ismerte fel és hangsúlyozta a kiemelkedő márkanévben rejlő hatalmas versenyelőnyt 1996-ban." – mondta TaeHo Kim, a Samsung csoport vállalati kommunikációs osztályának alelnöke – „Annak érdekében, hogy a Samsung név nemzetközi szintű vezető márkanévvé váljon, globális programot indítottunk és ezzel olyan egységes vállalati identitást alakítottunk ki, amely minden marketing tevékenységünkben megjelenik."

„A Samsung márka folyamatos erősödése hűen tükrözi a vállalat elkötelezettségét a márkanév globális szintű erősítésében. A Samsung márka értéknövelése kulcsfontosságú vállalati cél, amely kiterjed a teljes szervezetre, az elnöktől az alkalmazottakig. A Samsung sikerrel tette marketingstratégiája központi elemévé a márkaépítést, amely a termékfejlesztéstől az elosztási csatornák megválasztásán át a csatornákon keresztül kifejtett marketing tevékenységekig, valamint a belső és külső kommunikációig terjed." – mondta Jan Lindemann, az Interbrand globális ügyvezető igazgatója. – „A Samsung sikerének középpontjában az áll, hogy a menedzsment elszántan törekszik arra, hogy a Samsungot saját területein vezetővé tegye, és támogatja az ennek hátteret biztosító befektetések és szervezetek megvalósítását is." A Samsung új menedzsment filozófiájában fogalmazta meg vezető szerepének alaptételeit, melyet Lee elnök vezetett be 1993-ban a vállalat globális minőségügyi kezdeményezésének keretében. Ekkor jelentette ki Lee elnök, hogy a Samsung névnek a világszínvonalú termékekkel, alkalmazottakkal és folyamatokkal társult fogalommá kell válnia.

Azóta a Samsung több kategóriában is globális vezetővé lépett elő, vezető piaci pozíciót szerzett a félvezető memórialapkák gyártásában, a lapos kijelzős monitorok és színes televíziók gyártásában, valamint világszinten harmadik helyen áll a mobiltelefon-készülékek értékesítése területén. A Samsung elkötelezett a márkában rejlő tőke növelésében, melyet a szervezeti módszerekkel megvalósított marketingen keresztül, valamint a humán tőke, a termék és a működési területeket jelentő közösségek területén kifejtett befektetéseken keresztül kíván elérni. A vállalat célja, hogy a digitális konvergencia forradalmának globális vezetőjévé váljon, és legalább 50 termék esetében piacvezető pozíciót szerezzen.

A világ 30 legértékesebb márkája:

[bigimage 2 center]

Kulcsszavak: Samsung marketing +céginfo

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38