A Visa új Smart-kártyát jelentett be, csökken a chipkártyák ára

Kiss Ádám Zoltán, 2003. augusztus 4. 22:39
A Visa International bejelentette egy új, csupán 1,98 dollárba kerülő smart-kártya termék bevezetését, és tovább csökkentette egy sor, a Visa Smart Breakthrough Card program keretében kibocsátott kártyatermék árát.
Az árcsökkentések azt jelentik, hogy a Visa smart-kártyáinak ára maximum 40%-kal csökkent a program 2000-ben történt beindulása óta. A Visa tagbankjai több mint 60 millió, világszerte elfogadott Visa smart-kártyát bocsátanak ki, melyek megfelelnek a nemzetközi EMV szabványnak. E 60 millió kártyából 22 millió a Visa Smart Breakthrough Card Program keretében került forgalomba.

Az új –GP-Entry elnevezésű – kártya megfelel a GlobalPlatform specifikációknak, és 8K kapacitású EEPROM memóriát, illetve egy Visa fizetési alkalmazást tartalmaz, amely támogatja a fontosabb hitelesítési technológiákat, pl. a Static Data Authenticationt (SDA) és a Dynamic Data Authenticationt (DDA) (dinamikus/statikus adathitelesítés). Specifikusan azoknak a Visa tagbankoknak tervezték, akik alapszintű funkcióval ellátott GlobalPlatform kártyát kívánnak bevezetni.

Jelenleg a programban kilenc olyan – különböző ROM és EEPROM memóriaméretű – kártyatermék van, amelyek támogatják a DES és PK biztonsági rendszert.
Kulcsszavak: Visa Smart chipkártya

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14