Körkép a hazai távközlési tulajdonosi viszonyokról

Kovács Attila, 2003. augusztus 4. 14:40
Megjelent a Hírközlési Felügyelet „Tulajdonosi viszonyok a távközlési piacon" című tanulmánya. A leginkább a hazai piaci elemzőknek, szakújságíróknak hasznos adatokkal szolgáló kiadvány célja, hogy bemutassa a távközlési piac legjelentősebb szereplőinek aktuális tulajdonviszonyait.
A 2003. június 30.-ával lezárt adatokat, információkat a tanulmány a következő fejezetekben tartalmazza:

1. Tulajdonosi struktúrák, mely hat alfejezetre oszlik (távbeszélő szolgáltatók, mobil rádiótelefon és személyhívó szolgáltatók, üzleti kommunikációs szolgáltatók, internetszolgáltatók, kábeltévé szolgáltatók, gyártók piaca);
2. Magyarországi távközlési befektetői csoportok;
3. Nemzetközi kitekintés.

Külön is érdemes kiemelni a tanulmány három mellékletét, amelyek rendre a következő információkat tartalmazzák a magyarországi távközlési piacról:

1. melléklet: A magyar távközlési piac jelentősebb befektetői;
2. melléklet: A magyar távközlési piac geopolitikai vázlata;
3. melléklet: A távbeszélő szolgáltatók egyetemes szolgáltatási szerződés szerinti szolgáltatási területei.

A felsorolt fejezetek és mellékletek a HÍF honlapján tekinthetők meg.
Kulcsszavak: HÍF hírközlés +céginfo

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

Emberszabású robotok a gyárkapuban

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 16:00

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

Számítógép gyereknapra költséghatékonyan?

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59