Intel: külön márka hordozható termékekre?

Kiss Ádám Zoltán, 2003. június 10. 00:26
[smallimage 1 left]A PC processzorok terén világelső Intel azon gondolkodik, vajon nem lenne-e jobb, ha egy külön márkanév alatt indítaná harcba hordozható készülékekbe szánt termékeit, a nagy vetélytárs, a Motorola ellen.
Bár az ilyen Intel termékek mind a cég levédett XScale technológiáját alkalmazzák, külön márkanevet még nem hoztak létre. Az XScale egy hálózati termékekben is használt megoldás, tulajdonképpen a cég összefoglaló kifejezése az alacsony áramfogyasztású, ám kiemelkedő mutatókkal rendelkező chipekben található technológiára. Az elemzők szerint nem biztos, hogy az Intelnél már meghozták a végső döntést, de mindenesetre érdekes, hogy amikor először felmerült egy ehhez hasonló gondolat, akkor -2002 közepén- a cég az amerikai szabadalmi és jogvédelmi hivatalban levédette a „lomir" szót. Így elképzelhető, hogy ez lesz az új márkanév, de természetesen lehet hogy másra tartogatják, vagy esetleg soha nem kerül felhasználásra.

A piac mindenesetre folyamatosan növekszik, az átlagos mobiloknál okosabb csúcsminőségű telefonokból például 3,6 milliót értékesítettek tavaly világszerte, ez 160 százalékos piacbővülésnek felel meg. Az Intel szeretne a telítődött és befulladt PC-piac mellett más területeken is megjelenni, és a hordozható készülékek piaca több, mint ígéretes, a fent említett telefonok forgalmát 2007-re 80 millióra becsülik.
Kulcsszavak: Intel processzor notebook pda

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Vodafone: Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 16:09

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 15:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38