Minden földi jóval telezsúfolt high-tech szállodai lakosztály

Tóth Kristóf, 2003. június 8. 12:33
[smallimage 1 left]A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér közelében található Hilton Garden Inn szálloda 267-es szobája abszolút nem nevezhető hagyományos szállodai szobának, hiszen tele van zsúfolva a 21. század technológiai megoldásaival, ily módon pedig páratlanul újszerű kikapcsolódási, illetve pihenési formát nyújt a hotel vendégeinek. A szoba nemes egyszerűséggel "Room of the Future" névre hallgat, vagyis esetében tulajdonképpen a "Jövő szobájával" van dolgunk.
A legmodernebb high-tech eszközökkel felszerelt szállodai lakosztály ékessége nem más, mint egy falra szerelt, 42 colos képátlóval rendelkező Panasonic plazma televízió, mely természetesen HDTV adások vételére is alkalmas. A plazma televízió egy Technics gyártmányú rádióerősítőre van csatlakoztatva, csakúgy, mint a térhatású hangok megszólaltatásában fontos szerepet játszó Bose hangfalak. Amennyiben a vendégek nem találnak kedvükre való műsort a TV-ben, használatba vehetik a házimozi rendszer szerves részét képező Philips DVD-lejátszót, melynek segítségével akár CD-t is hallgathatnak.

Az éppen a fürdőszobában a jacuzzi nyújtotta szolgáltatásokat élvező vendégeknek sem kell lemondaniuk a high-tech megoldásokról, ugyanis a jacuzzi mellett egy LCD kijelző segítségével televíziózhatnak, illetve nézhetik kedvenc DVD filmjeiket. Említésre méltó, hogy a hotel vendégeinek a világítás kapcsolgatásával nem kell törődniük, az ugyanis egy különleges mozgásérzékelő rendszer segítségével lényegében teljesen automatikusan működik. Mivel a high-tech szobát vélhetően elsősorban a tehetősebb emberek veszik ki, számukra mindenképp jól jöhet az a szobai páncélszekrény, melyet ujjlenyomat leolvasóval láttak el.

Mondanom sem kell, hogy a Hilton Garden Inn 267-es szobájában akár szélessávú internet szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, mind hordozható számítógépek, mind a falra szerelt plazma televízió segítségével. A lakosztály hőmérsékletét, illetve fényviszonyait egy érintőképernyős parányi szerkezet révén lehett állítgatni, és ugyanezen eszköz segítségével megoldható a televízió, a rádió, a DVD-lejátszó, illetve az állítható fej- és lábtámlákkal rendelkező óriási ágy távirányítása. A teljesen hangmentesen működő hűtőszekrény, a masszírozó bőrfotelek, a fűtött WC kagylók és bidék, valamint az automatikusan páramentesített fürdőszobai tükrök pedig már csak a habot jelentik a képzeletbeli tortán.

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38